Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mazepins: "Šūmahera uzvārds man neko nenozīmē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mazepins: "Šūmahera uzvārds man neko nenozīmē"
Ņikita Mazepins. Foto: racefans.net

Krievu pilots Ņikita Mazepins par savu mērķi šogad uzstādījis pieredzes gūšanu un komandas biedra Mika Šūmahera uzveikšanu, kuram arī šī būs debijas sezona "Formulā 1".

Abiem jaunajiem "Haas" vienības pilotiem aiz muguras ir divas "Formulā 2" pavadītas sezonas. Šūmahers 2019. gadā uzvarēja vienās sacīkstēs un kopvērtējumā ierindojās 12. pozīcijā, bet pērn triumfēja divos braucienos un ar lielisku stabilitāti kļuva par čempionu. Mazepins debijas sezonā palika astoņpadsmitais, bet šogad arī uzvarēja divas reizes, taču kopvērtējumā bija piektais.

"Kad nonāc līdz startēšanai F1 čempionātā, parasti tiek dota tikai viena iespēja, un tagad man šāda iespēja ir pienākusi," saka Mazepins, krievu miljardiera dēls. "Esam pieņēmuši to un, lai ko arī nestāstītu komandas vadītājs, man uzdevums ir sniegumā pārspēt komandas biedru. Līdz ar to uz maniem pleciem gulstas spiediens. Uzskatu, ka esmu gatavs debijai F1, un vairāk par visu to vēlos pierādīt savai komandai."

Mazepins, tāpat kā Šūmahers, zināms ar to, ka debijas sezonās parasti neizceļas ar augstiem sasniegumiem, taču ievērojami spēj progresēt nākamajā gadā. Šosezon nevienam no viņiem nebūs lielu cerību uz augstiem rezultātiem, jo "Haas" savu mašīnu negatavojas uzlabot, lai pilnībā varētu koncentrēties darbam pie 2022. gada auto.

"Šajā karjeras posmā, kad esmu jaunais pilots, ir maznozīmīgi runāt par to, cik laba vai slikta būs mašīna," atzīst Mazepins. "Mans mērķis ir sagatavoties startēšanai F1. Šī mašīna būs pavisam savādāka nekā tās, ar ko esmu braucis iepriekš, un sacensību būs divreiz vairāk nekā esmu pieradis. Tie ir lielākie izaicinājumi, kas mani sagaida, un cenšos koncentrēties uz to."

Runājot par savu jauno komandas biedru, Mazepins atzīst, ka abi nav lieli draugi, un arī Šūmahera uzvārds krievam nešķiet nekas īpašs.

"Ja godīgi, viņa uzvārds man neko nenozīmē," stāsta maskavietis. "Mēs arī neesam draugi, bet varu mūs saukt par seniem paziņām, jo braucām kopā kartingā. Uzvārds viņam uzliks papildus spiedienu un vērsīs pret viņu papildus uzmanību, tomēr, kad uzvelc ķiveri un aiztaisi aizsargstiklu, par to vairs nav laika domāt."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-17 07:43, pirms 3 gadiem
Man Mazepins arī neko neizsaka...

  +4 [+] [-]

, 2021-02-17 07:51, pirms 3 gadiem
“Krievu miljardiera dēls” jau pasaka priekšā kā viņš vispār tika F-1. Kādreiz bija vajadzīgs talants...

     [+] [-]

, 2021-02-17 08:02, pirms 3 gadiem
Krievs var aizbraukt no Krievijas, bet Krievija nekad nepazudīs no sirsniņas.

  +3 [+] [-]

, 2021-02-17 08:39, pirms 3 gadiem
m. scofield rakstīja: “Krievu miljardiera dēls” jau pasaka priekšā kā viņš vispār tika F-1. Kādreiz bija vajadzīgs talants...
Man patīk šie murgainie mīti par F1. Zāle agrāk bija zaļāka un debesis zilākas
F1 jau no sākta gala ir bijis bagātnieku pasākums, kur bez pāris liekiem miljoniem iekļūt nav iespējams. Arī Nikijs Lauda un Airtons Senna F1 iekļuva tikai pēc tam, kad izdevās savākt budžetu savai startēšanai.
Ja nu kādreiz jaunajiem talantiem bez bagāta tētuka ir bijis nonākt F1, tad tas ir tieši šobrīd. Šobrīd lielās komandas Ferrari, Mercedes un Red Bull sedz ceļu uz F1 lielākajiem talantiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-17 09:03, pirms 3 gadiem
Būtu labāk viņa vietā Švarcmans.

  -2 [+] [-]

, 2021-02-17 09:24, pirms 3 gadiem
Nu ja autosportā neko neizsaka vai nenozīmē uzvārds Šumahers, nu tad ir skaidrs, ka tai personai nav ne pilns rubulis ne sajēga par to, kur atrodas.

     [+] [-]

, 2021-02-17 11:00, pirms 3 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Nu ja autosportā neko neizsaka vai nenozīmē uzvārds Šumahers, nu tad ir skaidrs, ka tai personai nav ne pilns rubulis ne sajēga par to, kur atrodas.
Tēlo, ka nesaproti vai arī tiešām nesaproti, kā tas bija domāts?

  +1 [+] [-]

, 2021-02-17 11:07, pirms 3 gadiem
Kāda starpība, ko kaut kāds šoferis domā par citu šoferi?

  -1 [+] [-]

, 2021-02-17 12:35, pirms 3 gadiem
Tie, kas skatās F2 zin, ka Mazepins, kā braucējs ir daudz interesantāks, nekā Šumahers. Viņš ir vismaz tikpat ātrs, cik Šumahers un biežāk riskē, un mēģina apdzīt. Šumahers savukārt ir stabils, bet nav ātrs. 2. uzvaras 24. braucienos nav čempiona cienīgs sniegums. No Šumahera vecākā tur tik tiešām ir tikai uzvārds un ķivere līdzīga un no viņa nav jābaidās. Šķiet, to arī Mazepins bija domājis, bet rusofobs jau tik daudz aizdomāties nevar. Emocijas ņem virsroku pār domāšanu. Ķer vārdus no konteksta un sprauž klāt "miljardiera dēls", un ka vispār nav pilns rublis. Jums nekad nebūs labi. Kad Kvjats, pirms ienākt F1, uzvarēja GP2 arī tas bija toreiz bija par maz lai izpelnītos vismaz kaut kādu cieņu no prasīgā latviešu F1 līdzjutēja. Tādi paši komentāri bija arī toreiz.

     [+] [-]

, 2021-02-17 12:39, pirms 3 gadiem
m. scofield rakstīja: “Krievu miljardiera dēls” jau pasaka priekšā kā viņš vispār tika F-1. Kādreiz bija vajadzīgs talants...
astāsti vairāk par šo - kādreiz bija vajadzīgs talants. Es pat teiktu, ka tagad tas ir vairāk vajadzīgs. nu nevar uz F1 šobrīd aiziet miljardieris un braukt 5 sekundes lēnāk ar visiem, bet kādreiz gan tā varēja

  +1 [+] [-]

, 2021-02-17 12:40, pirms 3 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Būtu labāk viņa vietā Švarcmans.
Būtu labāk Švarcmana vietā Ailots.

     [+] [-]

, 2021-02-17 16:28, pirms 3 gadiem
Kaads veel briiniisies par ivanu stulbumu?Nevajag laist civilizeetaa sabiedriibaa tos aziaatu okupantus!Kaut tas ivans nosistos pirmajaa liikumaa!