Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" vietā "Sauber" F1 komandu grasās pārņemt "Renault"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" vietā "Sauber" F1 komandu grasās pārņemt "Renault"
Foto: Alfa Romeo Racing

Ja tiks pieņemts lēmums par "Alfa Romeo" aiziešanu no F1 pasaules čempionāta šī gada izskaņā, ar "Sauber" vienību sadarbību varētu uzsākt "Renault" rūpnīca, kas tādā veidā padarītu šo par savu "B" komandu.

Šomēnes tika paziņots par "Groupe PSA" un "Fiat Chrysler Automobiles" apvienošanos, kā rezultātā tagad šī savienība kļuvusi par ceturto lielāku automobiļu ražotāju pasaulē. Jaunajā grupā, kas sevi dēvē par "Stellantis", ietilpst tādi zīmoli kā "Peugeot", "Citroen", "Chrysler", "Opel", "Maserati", arī "Alfa Romeo" un citi. Francijas prese vēsta, ka rezultātā varētu tikt pieņemta arī jauna stratēģija attiecībā uz "Formulu 1".

Tiek vēstīts, ka tiks apsvērts, vai "Alfa Romeo" brendu paturēt F1 apritē. Čempionāta pirmsākumos "Alfa Romeo" kļuva par vadošo komandu, 1950. gadā titulu izcīnot Džuzepem Farinam, bet 1951. gadā - Huanam Manuelam Fanhio. Savukārt pašlaik "Alfa Romeo" ir "Sauber" komandas galvenais sponsors, līdz ar to vienība pārsaukta itāļu autoražotāja vārdā un tiek apgādāta ar "Ferrari" dzinējiem.

Dažus gadus iepriekš "Fiat Chrysler Automobiles" cerēja apvienoties ar "Renault", taču šis darījums nenotika. Tagad tiek ziņots, ka "Renault" tagad vēlas jau 2022. gadā no "Sauber" izveidot savu "B" komandu, ja "Alfa Romeo" sadarbību izlems neturpināt. Šāds scenārijs ir visai ticams, jo "Ferrari" par galveno sadarbības partneri izvēlējusies "Haas" komandu, kurai pat būvē atsevišķas rūpnīcas telpas Maranello.

Izmantotie resursi:
Alfa Romeo: Leaves F1, Sauber to be Renault...

     [+] [-]

, 2021-01-17 12:35, pirms 3 gadiem
LOti prieks Kimi varbūt iespēja 2022 gada tikt uz alpine