Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Par "Williams" F1 testpilotu kļūst miljonāra dēls no Izraēlas

Juris Grīns
Juris Grīns

Par "Williams" F1 testpilotu kļūst miljonāra dēls no Izraēlas
Rojs Nisanī (no kreisās). Foto: Williams F1

Leģendārā "Formula 1" komanda "Williams" apstiprinājusi, ka par tās testpilotu kļuvis autosportists Rojs Nisanī no Izraēlas. Savulaik līdz testu braucēja amatam aizcīnījās arī viņa tēvs.

25 gadus vecais Nisanī parakstījis līgumu ar "Williams" komandu un iekļauts "Williams Driver Academy" programmā, kurā jau atrodas Dens Tiktams un Džeimija Čedvika.

Zināms, ka šogad Nisanī trīs F1 posmos būs pilnvērtīgs komandas loceklis un šajās "Grand Prix" nedēļas nogalēs piedalīsies piektdienu treniņbraucienos, brauks arī F1 vēl nestartējušo pilotu testos, kas notiks sezonas laikā. Tāpat viņš strādās komandas simulatorā Grūvā. Pēc 2019. gada sezonas beigām Nisanī britu komandā jau aizvadīja "Pirelli" rīkotos F1 testus Abū Dabī trasē, bet 2014. gadā Valensijas ielu trasē testēja "Sauber" formulu.

Pērn Nisanī sacīkstēs nepiedalījās, bet 2018. gadā aizvadīja sezonu "Formulā 2", izcīnot tikai vienu punktu. Pirms tam vairākus gadus viņš startēja savulaik populārajā "World Series Formula V8 3.5" seriālā, 2016. gadā izcīnot ceturto, bet 2017. gadā - piekto vietu kopvērtējumā, kā arī abās sezonās uzvarot vairākās sacīkstēs. Šogad viņš atgriezīsies "Formulā 2", kur pārstāvēs itāļu "Trident" vienību.

Sportista tēvs ir veiksmīgs uzņēmējs Čanočs Nisanī, kurš ar motoru sportu nodarbojas hobija līmenī. 2005. gadā viņš pat bija kļuvis par "Minardi" komandas F1 testpilotu un tās sezonas Ungārijas posmā piedalījās treniņbraucienos, lai gan karjeru autosportā bija uzsācis vien trīs gadus iepriekš, būdams jau 38 gadus vecs.

Izmantotie resursi:
FormulaSpy | F1 News | All the very latest news...