Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Ferrari" savā topošo F1 pilotu programma plāno iekļaut sievieti

"Ferrari" savā topošo F1 pilotu programma plāno iekļaut sievieti
"W Series" čempionāta sacīkstes. Foto: W Series

"Ferrari" F1 komandas vadītājs Matija Binoto pavēstījis, ka tuvākajā laikā jauno braucēju attīstības programmai plāno piesaistīt sievieti. Tikmēr jau gaidāmajā sezonā divos pasaules čempionāta posmos paralēli risināsies "W Series" sacīkstes, kurās startē tikai daiļā dzimuma pārstāves.

Itālijas ekskluzīvo automobiļu ražotājs ar "Ferrari Driver Academy" palīdzību cer sameklēt un attīstīt potenciālos nākotnes F1 braucējus. Šobrīd akadēmijas sastāvā ir septiņi jaunie talanti, ieskaitot kādreiz slaveno F1 pilotu Mihaela Šūmahera un Žana Alezī dēlus Miku Šūmaheru un Žuliano Alezī. Tomēr vēl nekad šādu lomu "Ferrari Driver Academy" nav ieņēmusi kāda sieviete.

"Mums ir jāmeklē "Ferrari" nākotnes talanti," izteicies Binoto. "Arī sievietei būtu jābūt daļai no "Ferrari" braucēju akadēmijas. Tā ir lieta, pie kā šobrīd strādājam, lai jau pavisam drīz tas varētu notikt."

Pagājušajā gadā pirmo reizi autosporta vēsturē tika rīkots formulu čempionāts, kurā startē tikai sievietes. Tika aizvadīti seši posmi Eiropā, bet kopumā uz starta izgāja 20 braucējas. Par čempioni kļuva Lielbritānijas pārstāve Džeimija Čedvika, kura ir "Williams" F1 jauno sportistu attīstības programmā un kopvērtējumā pārspēja holandieti Beitski Viseri un citu britu piloti, Alisi Pauvelu.

Savukārt šonedēļ tika paziņots, ka "W Series" šogad kļūs par atbalsta kategoriju F1 pasaules čempionātam posmos ASV un Meksikā. Šo divu F1 posmu nedēļas nogalēs attiecīgajās trasēs risināsies arī "W Series" sacīkstes. Tie būs "W Series" sezonas pēdējie divi posmi, kamēr pirmie seši notiks Eiropā.

Izmantotie resursi:
nytimes.com


Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.