Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Alonso: "Hamiltons ar savu raksturu citām komandām nederētu"

Alonso: "Hamiltons ar savu raksturu citām komandām nederētu"
Fernando Alonso. Foto: Dakar.com

Lūiss Hamiltons šogad var izcīnīt jau septīto F1 pasaules čempiona titulu, aizsniedzoties līdz Mihaela Šūmahera savulaik uzstādītajam rekordam. Divus titulus guvušais Fernando Alonso, kurš šobrīd startē citās autosporta disciplīnās, uzskata, ka abiem panākumiem bagātajiem sportistiem ir krasi atšķirīgi raksturi, neskatoties uz līdzīgajiem panākumiem sportā.

Alonso tika uzskatīts par vienu no tiem, kurš varētu savā karjerā aizsniegties līdz Šūmahera augstumiem, tomēr pat startējot "Ferrari" sastāvā vairāk titulus izcīnīt neizdevās. Viņš uzskata, ka Šūmahers savulaik bijis vairāk atbilstošs augstākās klases pilotam nekā šobrīd Hamiltons, lai gan abiem ir kopīgs liels talants un iespēja braukt ar tā brīža izteikti ātrākajām mašīnām.

"Katram pilotam ir savs raksturs," intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport" stāsta Alonso. "Šie abi piloti ir spējuši dominēt, jo viņiem ir tādas mašīnas, kas ārpus "Formulas 1" viņiem ļauj darīt visu, ko tie vēlas. Mihaels vairāk gatavojās sacīkstēm un bija vairāk disciplinēts, vairāk iekļāvās komandas dinamikā. Lūisam ir atšķirīgs raksturs un dzīvesstils, kas nederētu, ja viņam būtu parasta mašīna. Tādā gadījumā viņa bosi nebūtu apmierināti."

Piedalījies "Indy 500" un Lemānas sacīkstēs, šobrīd pirmo reizi karjerā Alonso startē Dakaras rallijā. F1 karjeru viņš noslēdza pēc 2018. gada sezonas un arī šogad neizies uz starta, taču, iespējams, atgriezīsies 2021. gadā. Lēmumu par to viņš pieņems ne ātrāk kā tad, kad maijā atkal būs piedalījies leģendārajās 500 jūdžu sacīkstēs Indianapolisā, kur ar trešo piegājienu mēģinās beidzot uzvarēt.

"Vasarā man noteikti jāpieņem lēmums," radiostacijai "El Partidazo de Cope" teica 38 gadus vecais spānis. "Es apsvēršu iespējas atkal startēt "Formulā 1", bet varbūt atgriezīšos WEC sacīkstēs, jo tur tiks ieviestas hipermašīnas. Bet varbūt varētu aizvadīt pilnu sezonu "IndyCar" čempionātā."

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2019 Formula 1...


, 2020-01-17 11:24, pirms 4 gadiem
Oi, mlje!! Princese uz zirņa iepīkstējās!!!
, 2020-01-17 18:43, pirms 4 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Oi, mlje!! Princese uz zirņa iepīkstējās!!!
Neko nepareizi jau nepateica - skaidrs, ka vidusmēra komanda (piemēram Alfa Romeo) neļautu savam pilotam starp sacīkstēm doties uz Holivudu patusēt ar kino zvaigznēm.
Taču skaidrs, ka Alonso F1 pasaulē būtu pēdējais, kam aizrādīt par citu pilotu darba stila īpatnībām.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.