Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunie F1 īpašnieki plāno atteikties no vairākiem posmiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunie F1 īpašnieki plāno atteikties no vairākiem posmiem
Foto: Racing Point Force India Formula One Team

Tuvāko gadu laikā "Formula 1" kalendārs varētu ievērojami mainīties, jo jaunie čempionāta īpašnieki no "Liberty Media" negatavojas pagarināt līgumus ar tām trasēm, kas tikai domā par sacīkšu rīkošanas izmaksu samazināšanu, bet nenodrošina gana augstu kvalitāti un apmeklētību.

Šobrīd uz jautājuma zīmes ir vairāku posmu norise, tostarp trasēs, kas F1 kalendārā bijušas ilgus gadus. Tiek minēts gan Brazīlijas posms Interlagosā, gan Lielbritānijas posms Silverstounā - tie un vēl arī citi varētu pazust no kalendāra, kad beigsies šobrīd spēkā esošie līgumi par sacīkšu rīkošanu, kas tika noslēgti vēl ar iepriekšējo čempionāta īpašnieku Berniju Eklstounu.

"Iepriekšējā režīma vadība neinvestēja pietiekošai daudz vai arī necentās ieviest jaunas lietas," atzīst tagadējais F1 čempionāta boss Čeiss Kerijs. "Posmi nostabilizējās kalendārā un vairāk sāka domāt par izmaksām, nevis to, kā piedzīvot izaugsmi. Šobrīd posmu vērtība ir lielāka nekā jebkad. Mums ir jācenšas maksimizēt to vērtību."

Kerijs uzskata, ka jaunu posmu ienākšana "Formulā 1" palīdzēs tikt pie augstvērtīgākiem līgumiem. Nav noslēpums, ka nākotnē tiek cerēts sacīkšu skaitu palielināt līdz 25, taču pagaidām no jaunajiem posmiem apstiprināta vien Vjetnamas "Grand Prix" norise 2020. gadā.

"Mēs uzskatām, ka ir iespējama liela izaugsme šajā jomā, sacensību rīkošanas jomā, ko varam panākt jau dažu nākamo gadu laikā," atzīst Kerijs. "Pirmkārt, mēs palielināsim posmu skaitu līdz vairāk nekā 21. Šis palielinājums būs neliels, bet esam sajūsmā par to, cik daudzas jaunas norises vietas vēlas rīkot sacīkstes, un par šo norises vietu daudzveidību un piedāvāto kvalitāti. Katram posmam jābūt lieliskam līdzjutējiem un saistošam no biznesa viedokļa. Otrkārt, mēs gatavojamies atteikties no vairākiem tagadējiem posmiem, ar ko ir nepievilcīgi līgumi. To vietā nāks posmi, kas var piedāvāt labākas sacensības un lielāku vērtību."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2018-11-17 00:41, pirms 5 gadiem
Nu Interlagosas trasi ar Silverstonu nevajag izslēgt kā nekā Leģendāras trases

  +1 [+] [-]

, 2018-11-17 10:39, pirms 5 gadiem
Jāizslēdz trases, kurās nevar apdzīt vai ir par īsu. Brazīlijā var labus apdzīšanas manevrus veikt.