Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltonam uz pēdējo F1 posmu draud sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltonam uz pēdējo F1 posmu draud sods
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Ņemot vērā, ka Brazīlijas "Grand Prix" laikā Lūisa Hamiltona formulas dzinējs tika bojāts, ļoti iespējams, F1 pasaules čempionāta pēdējā posmā, kas norisināsies Abū Dabī trasē, "Mercedes" pilotam būs jāsamierinās ar starta vietu sodu.

Hamiltons Brazīlijā guva uzvaru, taču drīz pēc tam noskaidrojās, ka sacīkšu laikā viņa mašīnas motors bija pārkarsis izpūtēja bojājuma dēļ un varēja neizturēt kuru katru apli.

Tiek ziņots, ka britu autosportista formulai vajadzēs mainīt jaudas agregāta detaļas, kas automātiski nozīmētu starta vietu sodu. Šobrīd nav zināms, kā komanda rīkosies, jo teorētiski viņš pēdējā posmā Apvienotajos Arābu Emirātos varētu startēt ar iepriekš lietotu dzinēju, taču tad būtu ievērojams risks finišu nesasniegt.

Šobrīd "Mercedes" savā bāzē aizvien veic bojājumu izpēti un nav publiski paziņojuši rezultātus. Tomēr, pat tad, ja atklāsies, ka dzinējs nav bojāts kritiski, pastāvēs bažas, ka tomēr bojājumi ir pietiekoši lieli, lai komanda lemtu par atsevišķu detaļu nomaiņu.

Hamiltons jau posmā Meksikā kļuva par 2018. gada F1 čempionu, kamēr "Mercedes" komanda iepriekšējā posmā Brazīlijā nodrošināja pirmo vietu Konstruktoru kausā. Šobrīd vēl vienības otrs pilots Valteri Botass turpina cīņu par trešo vietu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +1 [+] [-]

, 2018-11-16 19:54, pirms 5 gadiem
Mierigi var arii izlaist to posmu

     [+] [-]

, 2018-11-16 20:18, pirms 5 gadiem
Mierīgi var laist rezerves pilotu pavizināties

     [+] [-]

, 2018-11-16 20:36, pirms 5 gadiem