Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Vurcs: "Verstapens var pārspēt Šūmahera un Hamiltona rekordus"

Vurcs: "Verstapens var pārspēt Šūmahera un Hamiltona rekordus"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Lai gan Makss Verstapens aizvada jau sesto sezonu "Formulā 1", bet ne reizi vēl nav kļuvis par čempionu, bijušais sacīkšu braucējs Alekss Vurcs uzskata, ka holandieša spēkos ir sasniegt vēl vairāk nekā to spējuši Mihaels Šūmahers un Lūiss Hamiltons.

Šūmahera karjeras kontā ir septiņi F1 tituli un 91 uzvara, kamēr Hamiltons šobrīd ir ceļā uz septīto titulu un jau sasniedzis 90 uzvaras. Verstapenam pagaidām deviņas uzvaras.

"Maksam ir jācer, ka viņš būs komandā, kas vienmēr spēj dot uzvarēt spējīgu mašīnu ar vienmēr laikā esošiem uzlabojumiem - vismaz tādu auto, kāda šobrīd ir Hamiltonam un Botasam," intervijā ORF TV sacīja Vurcs. "Ja tā būs, viņš var pārspēt Hamiltona un Šūmahera rekordus. Viss pārējais, lai to paveiktu, viņam ir."

Verstapens aizvien ieņem stabilu trešo pozīciju F1 kopvērtējumā, astoņus posmus pirms sezonas beigām jau 60 punktus zaudējot vadībā esošajam Hamiltonam.

"Ir jānotiek brīnumam, lai Makss iesaistītos cīņā par titulu, bet viņš ir veselīgs reālists un necieš no psiholoģiskām pesimisma problēmām," norāda austrietis. "Viņš vienmēr atdot visus spēkus un ir viens no labākajiem braucējiem, ko jebkad esam redzējuši."

Vurcs arī atgādina, ka Sebastians Fetels savulaik pirmo titulu izcīnīja 23 gados un tas aizvien ir rekords, tomēr Verstapens vēl var pagūt to pārspēt.

"Atcerēsimies, ka viņš vēl joprojām var kļūt par visu laiku jaunāko F1 čempionu un skatoties, kur šobrīd ir Fetels, Verstapenam vēl priekšā ir daudzas sezonas," piebilst Vurcs. "Turklāt viņš jau iekrājis ļoti lielu pieredzi."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!


, 2020-09-16 19:13, pirms 4 gadiem
Reāli Hamis titulu šogad izcīnīs un ar nākošgad. Un ar Buļļiem viņš titulu neizcīnīs + vēl Adrians Ņūvijs grasās iet prom no Red bull un varētu pievienoties Aston Martin , kur apvienos atkal spēkus ar Fetelu
, 2020-09-16 21:44, pirms 4 gadiem
Pilnībā piekrītu Vurcam, saku to jau vairākus gadus - ja F1 līdzjutējiem ir apnikusi Hamiltona dominance, pagaidiet, kad trakais Maksis sāks ņemt titulus.
, 2020-09-16 22:16, pirms 4 gadiem
Iespējams tas ir bijis ir un būs daudziem - jautājums vai trāpīs pie īstajām komandām. Kurš pēc Alonso diviem tituliem varēja paredzēt, kā nākamos padsmit gadus viņš tā arī titulu vairs nedabūs? Trāpīt īstajā brīdī īstajā komandā ir grūtāk nekā trasē par to titulu cīnīties. Zin kā - tas pats Alonso būtu trāpījis pie mēnešiem, šobrīd par viņu kā par rekordistu gan jau runātu. Vai arī ja Jānis nebūtu ielīdis pie mēnešiem, tad mošk par Rosbergs kā n-kārtējo čempionu runātu utt., bet tas no sērijas kā būtu ja būtu. Skaties tas pats Rikardo jau no "modes" šķiet tūlīt būs izgājis un arvien reālāks sāk zīmēties iespēja tā arī palikt bez titula.
, 2020-09-16 23:47, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: Iespējams tas ir bijis ir un būs daudziem - jautājums vai trāpīs pie īstajām komandām. Kurš pēc Alonso diviem tituliem varēja paredzēt, kā nākamos padsmit gadus viņš tā arī titulu vairs nedabūs? Trāpīt īstajā brīdī īstajā komandā ir grūtāk nekā trasē par to titulu cīnīties. Zin kā - tas pats Alonso būtu trāpījis pie mēnešiem, šobrīd par viņu kā par rekordistu gan jau runātu. Vai arī ja Jānis nebūtu ielīdis pie mēnešiem, tad mošk par Rosbergs kā n-kārtējo čempionu runātu utt., bet tas no sērijas kā būtu ja būtu. Skaties tas pats Rikardo jau no "modes" šķiet tūlīt būs izgājis un arvien reālāks sāk zīmēties iespēja tā arī palikt bez titula.
Nu Rikardo tiešām pēdējā iespēja titulu pacelt ar Mclaren. Meršos viņu nekādi neredzu un sarkanie īlgi pa uzvarām necīnīsies' lai pēkšņi aizietu pie viņiem
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.