Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Nedomāju, ka ir nepieciešams radīt ķēmīgus F1 sacīkšu rezultātus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Nedomāju, ka ir nepieciešams radīt ķēmīgus F1 sacīkšu rezultātus"
Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs nostājas pret ideju kvalifikācijas vietā ieviest sacīkstes ar starta izkārtojumu apgrieztā secībā kopvērtējuma rezultātiem, sakot, ka tādā veidā čempionāts tiks pārvērsts par šovu. Arī Sebastians Fetels neatbalsta šāda veida sacīkstes.

Jau šogad vairākos posmos bija plānots izmēģināt šāda veida formātu, kad cīņa par starta vietām "Grand Prix" sacīkstēs norisinātos sprinta sacensībās sestdienā, kurās savukārt sportisti startētu apgrieztā secībā tā brīža kopvērtējumam. "Mercedes" komanda pērn bija vienīgā, kas neatbalstīja ieceri, tādēļ tā netika īstenota.

"Nedomāju, ka mums vajadzētu sabojāt sacīkstes ar šāda veida formātu," uzskata Volfs. "Jau iepriekš esam redzējuši čempionātus, kas mēģina mainīt formātus, pie kādiem jau vēsturiski līdzjutēji ir pieraduši. Pirmais, kas nāk prātā, ir NASCAR un Chase. Nedomāju, ka mums vajadzētu rīkoties līdzīgi. Es to nesaku tāpēc, lai aizstāvētu "Mercedes". Tieši otrādi, man patīk dažādība un neprognozējamība, un mums arī tāpat turpmāk būs sacīkstes, kas ievērojami atšķirsies, kā tas bija Moncā."

Jaunais Konkordes līgums paredz, ka turpmāk šādu ideju akceptēšanai derēs nevis visu, bet vairs tikai vairuma atbalsts, un drīzumā atkal tiks skatīta ideja par sprinta sacīkšu ieviešanu kvalifikācijas vietā. Līdz ar to jau nākamgad tās pirmo reizi varētu tikt izmēģinātas praksē.

"Neviens negrib uzvarētājus, kas startējuši apgrieztā secībā," turpina Volfs. "Nedomāju, ka mums ir nepieciešams radīt ķēmīgus rezultātus, kad trasē ir gandrīz neiespējami apdzīt, tikai tāpēc vien, ka gribam izmaiņas pozīciju izkārtojumā. Šeit valda meritokrātija, šis ir sporta veids, kurā labākais pilots uzvar ar labāko mašīnu, šis nav reslings, kur iznākums var būt pilnībā dažāds. Ja gribam tādu dažādība, šis ir jāpārvērš par šovu, tomēr uzskatu, ka "Formula 1" DNS pamatā ir sports un tikai pēc tam izklaides platforma. Šis nav šovs, šis nav realitātes šovs un es nedomāju, ka mums būtu jāiet šādā virzienā."

Volfa viedoklim piekrīt "Ferrari" komandas pilots Sebastians Fetels.

"Ja notiek centieni iet šajā virzienā, tā ir skaidra zīme, ka nav izdevies radīt noteikumus, kas palīdzētu panākt ciešākas un labākas cīņas trasē," saka Fetels. "Mēs visi ceram, ka 2022. gada noteikumu izmaiņas nostrādās. Domāju, ka mums vairāk jādomā tieši par to, nevis jāmēģina spēlēt loterija. Tas vienkārši ir pretrunā ar sportu un sāncensību. Kā sacīkšu braucējam, man nepatīk, kad citi uzvar, bet man ir jāpieņem, ja kāds cits ir uzvarējis vai savu darbu padarījis labāk. Domāju, ka būtu nepareizi sporta vārdā mēģināt sajaukt pastāvošo kārtību šādā veidā."

Izmantotie resursi:
Home - Mimic News

     [+] [-]

, 2020-09-16 10:26, pirms 4 gadiem
Īsumā ko par to domā Leklērs, Hamiltons un Fettels
https://www.youtube.com/watch?v=MxP...

     [+] [-]

, 2020-09-16 10:30, pirms 4 gadiem
Man ideja par apgriezto starta kārtību šķiet vēl stulbāka par Eklstona savulaik iecerēto "Random laistīšanas iekārtu".
F1 vadībai ir jāizlemj, vai viņi grib būt sports vai grib būt realitātes šovs. Volfa analoģijās runājot, jāizvēlas vai grib līdzināties boksam/MMA vai restlingam.
Es protams priecājos redzēt, ka Moncā uzvarēja Gaslī, tas piedod F1 savu odziņu, bet tik tiešām negribētu redzēt, ka Gaslī, Magnusens, Grožāns u.c. midfield džeki regulāri izcīna uzvaras šāda noteikuma dēļ.