Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rasels: "Es izskatītos stulbi, ja startētu no pirmās vietas"

Rasels: "Es izskatītos stulbi, ja startētu no pirmās vietas"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

"Williams" pilots Džordžs Rasels ir viens no tiem F1 čempionāta dalībniekiem, kurš nevēlas, lai tiktu ieviestas sacīkstes ar startu apgrieztā secībā kopvērtējuma rezultātiem. Viņš uzskata, ka, braucot ar lēnāku mašīnu, izskatītos nožēlojami, jo spēcīgāko komandu piloti viens pēc otra spētu tikt garām.

Kā ziņots, drīzumā tiks lemts par sprinta sacensību ieviešanu atsevišķos posmos kvalifikācijas vietā. Šajās sacīkstēs piloti startētu apgrieztā secībā tā brīža kopvērtējumam, bet cīņas iznākums noteiktu starta secību "Grand Prix" sacensībām. Ne viens vien šādu ideju atzinis par sliktu esam, lai gan nevar noliegt, ka tas krietni uzlabotu sacensību skatāmību.

Raselam, kurš startē šī brīža lēnākajā komandā, ir savs iemesls neatbalstīt šādu ieceri.

"Fakts ir tāds, ka mums ir lēnākā vai viena no lēnākajām mašīnām, tāpēc mēs vienkārši tiktu apēsti dzīvi," saka britu sportists. "Mums būtu jāaizstāvas kā trakiem, lai spētu noturēt ātrākās mašīnas sev aiz muguras. Kā piloti mēs izskatītos nedaudz stulbi, jo būtu jācīnās pret braucējiem, kuri startē ar daudz ātrākām mašīnām nekā mūsējās - viņi var bremzēt desmit metrus vēlāk un uzsākt apdzīšanas manevrus no liela attāluma."

Viens no argumentiem, kāpēc šāda ideja netiek atbalstīta, ir tāds, ka pilots par saviem sasniegumiem it kā tiktu sodīts ar zemām starta vietām. Tikmēr Rasels, ja startētu kādā no vadošajām vienībām, labprāt atbalstītu sprinta sacīkšu ieviešanu.

"Ja es brauktu ar kādu no ātrākajām mašīnām, tiešām ļoti, ļoti gribētu šādas sacīkstes, jo tas man liktu izskatīties kā varonim - es varētu apdzīt tālu priekšā esošos, jo vienkārši brauktu ar nevainojamu auto," skaidro Rasels. "Tikmēr mūsu imidžam tas nenāktu par labu. Un ne tikai mūsu, bet arī "Haas" un "Alfa Romeo" tēlam, jo mums ir neiespējami cīnīties ar tiem, kas var pabraukt daudz ātrāk."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...


Sebastians Fetels un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Kad aiziešu, ceru, ka tas būs uz visiem laikiem"

Lūiss Hamiltons redz Sebastianu Fetelu kā lielisku kandidatūru uz vietu "Mercedes" komandas sastāvā, kad 2025. gada sezonā septiņkārtējais F1 čempions uzsāks startus "Ferrari" sastāvā. Pats Fetels nav noliedzis, ka pēc divu sezonu izlaišanas varētu atgriezties sacīkstēs. Tikmēr pats Hamiltons pēc aiziešanas sola vairs neatgriezties.
Lūiss Hamiltons un Stefano Domenikali. Foto: Motorsport.com
1

F1 vadītājs: "Hamiltons "Ferrari" komandā būs Šūmahera līmeņa pilots"

F1 čempionāta izpilddirektors Stefano Domenikali uzskata, ka "Ferrari" komanda rīkojusies gudri un pareizi, parakstot līgumu uz 2025. gadu ar Lūisu Hamiltonu, neskatoties uz to, ka Karloss Sainss šobrīd ir savā labākajā formā.
Karloss Sainss. Foto: Scuderia Ferrari

Sainss: "Laiks pasteigties un tikt pie līguma uz nākamo sezonu"

Karloss Sainss atzinis, ka veic pārrunas ar vairākām komandām un vēlas pēc iespējas ātrāk noslēgt līgumu uz 2025. gada sezonu.