Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" kopā ar "Toro Rosso" mērķē uz rezultātiem pirmajā trijniekā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" kopā ar "Toro Rosso" mērķē uz rezultātiem pirmajā trijniekā
Nākamgad "Honda" motorus izmantos "Toro Rosso"
Foto: EPA/Scanpix

Kompānija "Honda" atzīst, ka ne brīdi nav apsvērusi iespēju aiziet no Formulas 1, neskatoties uz sarežģīto situāciju ar "McLaren", bet pēc sadarbības noslēgšanas ar "Toro Rosso" izvirzījusi mērķi jau nākamgad cīnīties par vietām pirmajā trijniekā.

"Honda" motori bija labākie pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigās, kad "McLaren" ar tiem guva daudzas uzvaras un titulus. Sadarbībai atsākoties 2015. gadā, tā izvērsusies necerēti slikta, jo grūtības sagādā pat finišēšana punktos, turklāt regulāri dzinējus piemeklē tehniskas ķibeles.

Piektdien tika oficiāli paziņots, ka "McLaren" pēc šīs sezonas šķirs sadarbību ar "Honda" un turpmāk lietos "Renault" ražotos motorus.

"Sapni par Formulu 1 aizsāka jau "Honda" kompānijas dibinātājs Soičiro Honda un mums ir vairāk nekā 50 gadus sena vēsture šajā čempionātā," saka "Honda" preču zīmes un komunikāciju operāciju vadītājs Matsuhide Morijami. "F1 mums ir ļoti svarīga kultūra un mūsu kompānijas DNS. Taisnība, ka šobrīd mēs ejam cauri ļoti grūtam laikam un neviens nav apmierināts ar pašreizējiem rezultātiem, sevišķi valde. Esam daudz diskutējuši, bet aiziešana no F1 nekad nav bijis viens no variantiem."

Nākamgad par "Honda" rūpnīcas komandu kļūs "Toro Rosso", līdz ar to, ja japāņiem izdosies izgatavot gana konkurētspējīgu dzinēju, nav pamata domāt, ka šī komanda nevarētu būt pretendente uz vietām pirmajā trijniekā.

"Mūsu mērķis ir tikt pāri pašreizējam izaicinājumam un atgriezties cīņā ar līderiem," norāda Morijami. "Mūsu mērķis jau nākamgad ir cīnīties par pirmo trijnieku."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-09-16 11:48, pirms 7 gadiem
Nu nu nu, mazliet par augstu tēmē, zinot kādas problēmas vajā Hondu. Un TR šasija nebūs tik laba kā McLaren šasija (kura tiek uzskatīta par šī gada labāk šasiju)

     [+] [-]

, 2017-09-16 14:58, pirms 7 gadiem
Atkal VIAšrots uzmet f1 fanus un nerāda Q?!

     [+] [-]

, 2017-09-17 09:59, pirms 7 gadiem
tad jau labāk coswordht lai nāk atpakaļ