Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Fetels kļūst spēcīgāks, kad konkurenti min uz pēdām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Fetels kļūst spēcīgāks, kad konkurenti min uz pēdām"
Sebastians Fetels
Foto: imago/Eibner/Scanpix

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners uzskata, ka viņa bijušais pilots Sebastians Fetels arī F1 sezonas otrajā daļā būs ļoti spēcīgs, jo vislabāko sniegumu spējīgs parādīt tieši tajos brīžos, kad izjūt vislielāko spiedienu no konkurentu puses.

Savulaik "Red Bull" sastāvā Fetels izcīnīja četrus pasaules čempiona titulus, un šajā laikā Horners sportistu labi iepazina. Tagad vācietis startē "Ferrari" komandā un ir čempionāta vadībā, taču spēcīgu konkurenci viņam sastāda "Mercedes" braucēji, īpaši Lūiss Hamiltons.

"Sebastians ir persona, kas ļoti labi spēj koncentrēties," sportistu raksturo Horners. "Viņš ļoti labi panes spriedzi. Ir gandrīz tā: jo lielāks spiediens uz viņu pastāv, jo labāk viņš uz to reaģē. Sevišķi brīžos, kad čempionātā bija izšķirošās fāzes, viņš savā prātā un pieejā lietām bija īpaši spēcīgs. Tieši viņa pieeja, uzcītība, uzmanība uz niansēm un darba ētika bija tās lietas, kas palīdzēja izcīnīt šos četrus titulus."

Šogad Eiropā atlikušas vēl divas sacīkstes, bet noslēdzošās septiņas risināsies Āzijā, Amerikā un Tuvajos Austrumos. Šobrīd Fetelam kopvērtējumā ir 14 punktu pārsvars pār Hamiltonu, bet trešajā pozīcijā esošais Valteri Botass zaudē 33 punktus.

"Red Bull" pašreiz ir trešā ātrākā komanda, taču Horners cer, ka viņa viņa pilotiem Danielam Rikjardo un Maksam Verstapenam sezonas otrajā pusē izdosies būt ātrākiem.

"Vērtējot situāciju čempionātā, līdz "Mercedes" un "Ferrari" attālums ir pārāk liels, lai to sadeldētu," atzīst Horners. "Tomēr man patiktu, ja vismaz sezonas otrajā pusē mēs spētu iegūt vairāk punktus nekā "Ferrari". Pjedestāli un vēl augstākas vietas laika posmā līdz sezonas beigām varētu būt agresīvs, bet reāls mērķis."

Konstruktoru kausā "Mercedes" ir 39 punktu pārsvars pār "Ferrari", kamēr trešajā vietā esošā "Red Bull" komanda līderei zaudē jau 173 punktus.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2017-08-16 13:20, pirms 7 gadiem
Vettels ir labs!

     [+] [-]

, 2017-08-16 13:48, pirms 7 gadiem
Horners tikai nepieminēja ka komandas biedra slāpēšana un norakšana ļāva tikt pie 4 tituliem ...varēja pastāstīt cik reiz no pitiem tika pārslēgts Webera mašīnas dzinējs SAFErežīmā tieši izšķirošajos brīžos 😁😁😁

To cik labs parādija BAKU sacīkste ĻOTI koncentrējies un panes spriedzi

     [+] [-]

, 2017-08-16 14:58, pirms 7 gadiem
Manupraat, Vettela labakaa iipasiba ir tiesi noturet koncentraciju un uzvaret ar paraku formulu (Hamis, piemeram, klibo saja elementaa). Ieliek vinu kaut kur pa vidu un vins bisku pazustu, kamer tadi kaa Hamis un Alonso parada savi no labakas puses.

     [+] [-]

, 2017-08-16 15:16, pirms 7 gadiem
Es gan zinu, ka izšķirošos brīžos vienmēr sataisa auzas, un tāds ir gan Feteļš, gan arī Hamiltons 2007.gadā pēdējos divos posmos bija. Hamiltons 2008.pierādīja, ka jau spēj savākties uz final push, ko arī ir pierādījis līdz pat šim gadam, kad ne no kā spēj būtiski saasināt situāciju un izcelt uzvaru.
Savukārt Feteļš ieguva čempi, jo citi saražoja vēl lielākas auzas, piemēram, pirmajam titulam Ferrari noraka Alonso titulu, jo spēlēja uz Weberu un aizmirsa, ka Feteļš var arī vinnēt. 2012.gadā pēdējā posmā brazīlijā Feteļš sarāva auzas, un tikai pateicoties Batona uzvarai, Hamiltona izstāšanās, un pārākai formulai uzrāpās pozīcijā, lai pietiktu čempim.
2014.gadā kad bija super spiediens no Rikardo puses, Feteļš salūza pilnībā un bija deklasēts (stabils otrais pilots bez cerībām uz uzvaru).
Šogad - ja brauc pa priekšu un strādā uz viņu, tad brauc labi, jo nav spiediena un stresa. Ja brauc aizmugurē, jau ražo auzas un sūdzas pa visu, kas traucē braukt.

     [+] [-]

, 2017-08-16 15:59, pirms 7 gadiem
Katram ir savi plusi un minusi bet teikt kad Vettels tikai un vienigi ar atraku Formulu ir stabils tad expertiem ir visai isa atmina, jo ari ar lenako formulu Vettels ir radijis tikpat vienlidzigu klasi, ja jaunibas gados bet tomer... Un neaizmirstam kad Formulu noteikumi pedeja laika mainas ka zekes un nevienmer var adopteties visi, taj skaita tiesi kad Ricardo domineja un atiecigi Alonso @Ferrari kad ne Raikko ko vareja taja gada ne ari Vettels bet rezultati bija taka gp2 braucejs ar f1 brauceju sacenstos, nop!vienkarsi nekadigi nespeja abi noregulet/adopteties vai nu ka to var nosaukt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-16 17:39, pirms 7 gadiem
Nu kāds Vettelam uzvaru procents startējot ārā no top 3?