Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Komanda kļūdījās ar stratēģiju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Komanda kļūdījās ar stratēģiju"
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Valteri Botass atzinis, ka tā bijusi kļūda, uzskatīt, ka Lielbritānijas "Grand Prix" nebūtu iespējams veikt ar viena pitstopa stratēģiju. Somu pilots bija vadībā sacensību pirmajā daļā, bet uz pitstopu rēķina un viņam nelaikā trasē izbraukušas drošības mašīnas dēļ piekāpās otram "Mercedes" pilotam Lūisam Hamiltonam.

Tieši Botass ar nelielu pārsvaru sestdien kvalifikācijā Silverstounas trasē pārspēja komandas biedru, noturot vadību arī svētdien sacensību startā un īsi pēc tam atvairot Hamiltona uzbrukumus. Šķita, ka Botass jau kontrolē notikumu gaitu un veica pirmo no plānotajiem diviem pitstopiem, kamēr F1 čempionāta līderis Hamiltons riepas nesteidzās mainīt tik ātri, sagaidīja, kad trasē izbrauc drošības mašīna un tad veica pitstopu, tiekot pie riepām, ar ko iespējams aizbraukt līdz finišam bez otrā boksu apmeklējuma.

Šajā posmā "Mercedes" vadība bija devusi abiem pilotiem brīvāku iespēju cīnīties savā starpā un variēt ar stratēģijām.

"Ideja bija veikt atšķirīgas stratēģijas, tikai vienam no mums saņemot cietās riepas pirmajā pitstopā, bet jebkurā gadījumā abiem bija paredzēts viens cieto riepu un divi vidējā sastāva riepu komplekti uz sacīkstēm," skaidro Botass. "Mums šķita, ka viena pitstopa stratēģija ir izslēdzams kā iespējamais variants, un tā no mūsu puses bija kļūda. Ja mēs startu ar vidējā sastāva riepām un pēc tam pitstopā veiktu pāreju uz cietajām riepām, tā būtu bijusi labākā stratēģija šajās sacīkstēs, bet mums likās, ka tā būtu sliktāka."

"Mercedes" komandas boss Toto Volfs skaidro, kāpēc Botasam un Hamiltonam, kuri startēja no pirmās rindas, tika izvēlētas atsevišķas stratēģijas: "No rīta notikušajā stratēģijas apspriedē nolēmām, ka tām jābūt atšķirīgām, jo pretējā gadījumā, ja mēs viņiem liktu startēt ar vienādām riepām, iespējams, cīņa beigtos jau pirmajā līkumā un tajās pozīcijās viņi arī aizbrauktu līdz finišam. Izlēmām, ka tam, kurš būs otrais, jābūt iespējai veikt atšķirīgu stratēģiju, mainot cietās un vidējā sastāva riepas. Nebijām droši, ka ar vienu pitstopu pietiktu, arī tāpēc, ka mums nebija pietiekoši daudz pieejamu datu par cietajām riepām."

Komanda arī gribējusi, lai Hamiltons sacīkšu beigu daļā drošības dēļ veiktu otro pitstopu, jo tas ļautu viņam saglabāt līderpozīciju, taču sportists izvēlējies to nedarīt. Neskatoties uz to, pēdējā aplī viņam izdevās uzrādīt sacīkšu ātrāko apli, par to izpelnoties papildus čempionāta ieskaites punktu.

Sacensību video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=Tji...

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...