Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "F1 piloti sezonas sākumā jutīsies tādi kā sarūsējuši"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "F1 piloti sezonas sākumā jutīsies tādi kā sarūsējuši"
Niko Rosbergs. Foto: rtl.de

2016. gada pasaules čempions Niko Rosbergs ir pārliecināts, ka, sākoties jaunajai "Formula 1" sezonai, priekšrocības varēs baudīt tie sportisti, kas brīvo laiku pavada, spēlējot virtuālās sacīkšu spēles.

Tādi braucēji kā Šarls Leklērs, Makss Verstapens, Lendo Noriss, Karloss Sainss, Alekss Albons un mazliet arī Valteri Botass ir redzami virtuālajās "Formula 1" sacīkstēs, kas pandēmijas laikā sasniegušas vēl nebijuši popularitāti. Tikmēr Sebastians Fetels, Lūiss Hamiltons un Kimi Raikonens no šādām izklaidēm atturas.

"Ja es joprojām piedalītos sacīkstēs, katru dienu brauktu simulatorā, pavadot tur daudzas stundas," atzīst Rosbergs. "Uzskatu, ka tas kaut nedaudz, bet palīdz trenēt braukšanas spējas. Iedomājieties, kā būtu, ja Rodžers Federers atgrieztos laukumā pēc piecu mēnešu pārtraukuma - pirmajā dienā viņš būtu nekāds. Ar F1 pilotu prasmēm ir tas pats. Simulatorā ir iespēja vismaz mazliet šīs prasmes pieslīpēt, tādēļ es izmantotu visas iespējas, ko tas dod."

Rosbergs uzskata, ka tieši tie sportisti, kas aizraujas ar datorspēlēm simulatoros, spēs baudīt priekšrocības, sezonai atsākoties.

"Būs interesanti pavērot, jo redzam, ka daži ar to nodarbojas vairāk nekā citi," secina Rosbergs. "Es nebrīnītos, ja viņi būs ātrāki, kad atsāksies sezona. Es pat varētu likt naudu uz to, ka viņiem būs priekšrocības. Atceros, kad pats pirmo reizi uzsāku sezonu pēc trīs mēnešu pārtraukuma, kamēr tagad ir pagājuši jau pieci mēneši. Tobrīd šķiet, ka prāts nespēj darboties pilnībā - vienkārši gribi braukt ātri. Vairs nevar daudz ko atcerēties un reizē strādāt ar regulējumiem. Tu jūties tāds kā sarūsējis, un arī šie puiši to izjutīs. Tāpēc esmu pārliecināts, ka pat vismazākā lieta, ko šobrīd viņi dara, spēs palīdzēt."

Izmantotie resursi:
Latest news, results and information about...

     [+] [-]

, 2020-06-16 20:21, pirms 4 gadiem
Šo visu viņš teica jau pirms vairākām nedēļām, precīzāk, pirmspēdējā Virtuālā GP laikā...