Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Mercedes" F1 komanda varētu tikt pārdota

"Mercedes" F1 komanda varētu tikt pārdota
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Pastāv iespēja, ka "Mercedes" komanda drīzumā varētu nonākt pārdošanā, taču jau šobrīd zināms, ka par jaunajiem tās īpašniekiem tādā gadījumā, ļoti iespējams, kļūtu Toto Volfs un Lorenss Strols. Rezultātā iespējama "Mercedes" un "Aston Martin" komandu apvienošanās.

Portāls "f1-insider.com" vēsta, ka šobrīd galīgais lēmums vēl nav pieņemts, bet pastāv liela varbūtība, ka koronavīrusa izraisītās ekonomiskās lejupslīdes rezultātā "Daimler Group" vairs nevēlēsies tērēt naudu F1 komandas uzturēšanai. Kā vēl viens svarīgs iespējamās aiziešanas iemesls tiek minēts skandāls, kurā nesen nokļuva kompānija sakarā ar krāpšanos par emisijas izmešiem savām ielas automašīnām. Noskaidrojies, ka nepatiesus datus "Daimler" sniedza par aptuveni 700 tūkstošiem pārdošanai domātu spēkratu, un rezultātā kompānija soda naudā būs spiesta samaksāt gandrīz vienu miljardu ASV dolāru.

Lai gan rūpnīcas vadošās amatpersonas dažādās intervijās paudušas vēlmi palikt pasaules čempionātā, jau kādu laiku nerimst baumas par "Mercedes" iespējamo aiziešanu no sacīkstēm tuvākajā laikā. Pēc "f1-insider.com" rīcībā esošās informācijas, šī brīža vadošo komandu ir gatava iegādāties turīgu investoru grupa, un to vidū ir gan tagadējais vienības boss Toto Volfs, gan Lorenss Strols, kurš savukārt ir īpašnieks "Racing Point" komandai. Kā zināms, Strols nesen kļuva arī par "Aston Martin" līdzīpašnieku un tieši šīs britu automobiļu rūpnīcas vārdā komanda tika pārsaukta jau 2021. gadā.

Ja "Mercedes" komanda no F1 pasaules čempionāta aizies, atstājot to citās rokās, rūpnīca turpinās ražot motorus, ar ko apgādās klientu komandas, kā tas daudzu gadu garumā bijis jau iepriekš. Tikmēr, ņemot vērā, ka komandu varētu iegādāties Volfs un Strols, kā loģiska tiek minēta "Mercedes" un "Aston Martin" vienību apvienošanās.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...


, 2020-05-16 12:14, pirms 4 gadiem
Pilnīgi reāls variants. Atšķirībā no Ferrari, Mercedes jau ilgstoši raida signālus, ka F1 neietilpst kompānijas ilgtermiņa plānos par savu produktu elektrificēšanu. Agrāk vai vēlāk, Mercedes tā pat kā Volkswagen paziņos par pilnīgu pārēju uz elektro automašīnām. Mercedes savu sporta nodaļa jau šobrīd pamazām sapako ar skatu uz Formula E.
Mainās uzņēmuma nākotnes plāni un līdz ar to mainās arī mārketingam un tehnoloģiju testēšanai veltīto čempionātu uzsvari.
, 2020-05-16 12:19, pirms 4 gadiem
Pieņemu, ka tiklīdz Mercedes paziņos par aiziešanu no F1, tā pensionēsies arī Hamiltons (vai arī tomēr mēģinās vēl vismaz uz vienu sezonu vismaz ķeksīša pēc iesēsties sarkanajā mašīnā?) un aktīvo lomu pametīs arī Volfs. Uz Mercedes komandas bāzes tiks veidota idejiski jauna komanda ar jaunu vadību. Toto jau izsenis ir runājis par to, ka dziļi sirdī viņš nejūtas, kā vadītājs. Viņa iepriekšējā pieredze, vēl pirms F1 bija uzņēmējdarbība, F1 ienāca kā Williams investors. Mercedes piedāvājums kļūt par komandas vadītāju protams bija kaut kas tāds no kā nevarēja atteikties.
, 2020-05-16 12:29, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Pilnīgi reāls variants. Atšķirībā no Ferrari, Mercedes jau ilgstoši raida signālus, ka F1 neietilpst kompānijas ilgtermiņa plānos par savu produktu elektrificēšanu. Agrāk vai vēlāk, Mercedes tā pat kā Volkswagen paziņos par pilnīgu pārēju uz elektro automašīnām. Mercedes savu sporta nodaļa jau šobrīd pamazām sapako ar skatu uz Formula E.
Mainās uzņēmuma nākotnes plāni un līdz ar to mainās arī mārketingam un tehnoloģiju testēšanai veltīto čempionātu uzsvari.
Par to, Ka Mercedes var aiziet, runā jau sen, jo vadībai interesēja pierādīt, Ka var saražot das beste oder nichts.
Un ne jau električkas interesē, bet ūdenraža hibrīdi, ne velti ar BMW, Volvo, Toyota, un vēl dažiem attīsta ūdenraža tehnologiju. Un F1 pēc dažiem gadiem visticamāk arī pāries uz šo konceptu.
Tīrai elektrībai nav nākotnes privātā sektorā, tikai publiskais.
, 2020-05-16 12:33, pirms 4 gadiem
2022. gads būs visai interesants gads, jo runā, ka pēc 2021. gada prom varētu iet ne tikai Mercedes, bet arī Alfa Romeo. Kā arī Haas varētu mainīt īpašniekus un klāt varētu nākt viena pilnīgi jauna komanda.

Kas attiecas uz nākotnes plāniem, tad Ferrari, lai nebūtu jaatlaiž darbinieki (dēļ jaunajiem finansu griestiem), visai nopetni izskata iespēju startēt IndyCar. Tas varētu būt interesants projekts, lai gan pirms pāris gadiem jau baumoja, ka Ferrari it kā plānojot atgriezties WEC LMP1 klasē
, 2020-05-16 13:03, pirms 4 gadiem
Un vēl kas:
Mercedes vadībā nesen notika izmaiņas, aizgāja Ceče, viņa vietā atnāca botāniķis, kurš uz sportu ir ar Jūs. botāniķis paspēja sakašķēties gan ar Volfu, gan ar Ilmor vadītāju Illienu.
Volfam arī līgums drīz beigsies ar Mercedes, tāpēc kā rūpnīcas komanda varētu izjukt, tas būtu tā kā skaidrs.
Savukārt motoru ražotne varētu turpināt šancēt, jo ir zem Ilmor vadības, bet ir jautājums, cik daudz naudas varēs ielikt attīstībā. Atceros, ka McLaren kopš 1998.gada bija ļoti laba šasija, bet Mercedes motors radīja daudzas problēmas, un gan Hakinens, gan arī Raikonens, daudzas gonkas zaudēja dēļ motora zemās izturības. Un tad vēl motors maksāja ap 3mio$ gabalā, tagad tas maksā ap 20-25mio$ gabalā, jo ir neadekvātas izturības problēmas. Un izturība maksā ļoti lielu naudu, prasa ļoti daudz laika. Līdz ar to, komandai 6 motori uz sezonu, maksā ap 150mio$. Arī skaidrs, kāpēc Ferrari protestēja par šādu budžeta samazinājumu. Tev motoros vien cik aiziet. Un tikai lai izpildītu FIA prasības par izturību. Un ja pārtērē budžetu? Jo motorus nevaram saražot? nestartēt? vai startēt ka Arrows pēdējā sezonā?
Tā kā komandas izlikšana pārdošanai tagad varētu ietaupīt ap 500mio$ uz 2022.gadu, kad stāsies spēkā jaunie noteikumi, jo nav jābūvē jaunais autiņš, to varēs darīt jaunie īpašnieki.
, 2020-05-16 14:08, pirms 4 gadiem
Nebija vēl runas par to, ka arī Renault vadība apsvēra iespēju pamest F1? Atceros, koncerna vadība kaut ko runāja par lietderību. Tiesa, Abitebuls noliedzot to visu.

Un skatos, Strols tāds nopietns F1 mecenāts. Sponsorēja Williams, tad Force India aka Racing Point aka Aston Martin, tagad vēl meršus varētu pārņemt.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.