Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Man neinteresē spēles un arī komandas simulatorā braucu reti"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Man neinteresē spēles un arī komandas simulatorā braucu reti"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Kamēr daudzi "Formula 1" piloti pašizolācijas laikā piedalās tiešsaistes simulāciju spēlēs, kas šogad popularitātes ziņā ievērojami attīstījušās, pasaules čempions Lūiss Hamiltons atzinis, ka viņu tas neinteresē. Tomēr vienatnē viņš labprāt uzspēlē "Gran Turismo", kā arī ar vairākiem F1 pilotiem pabadījis brīvo laiku, spēlējot "Call of Duty".

Šogad īpašu atpazīstamību ieguvis F1 virtuālais pasaules čempionāts, kurā piedalās tādi autosportisti kā Šarls Leklērs, Karloss Sainss, Lendo Noriss, Džordžs Rasels, Niko Hilkenbergs, Alekss Albons un citi, bet Makss Verstapens gūst panākumus citās sacīkšu simulāciju spēlēs.

"Mani īpaši neinteresē piedalīties simulāciju sacīkstēs," atzīst seškārtējais F1 čempions Hamiltons. "Tomēr es uzaugu spēlējot "Gran Turismo" un stundām strādāju, lai sakrātu naudu un varētu nopirkt dažādas mašīnas. Nesen "Sony" man atsūtīja pilnu "Gran Turismo" komplektu. Jau vairākus gadus ar viņiem sadarbojos, un man bija jāpieņem šis izaicinājums, pārspēt pašam savu apļa laiku. Es sacenšos pats ar sevi, mēģinu pārspēt pats savu apļa laiku. Tas ir ellīgi sarūgtinoši, jo mani iepriekš sasniegtie rezultāti ir ļoti labi."

Hamiltons atzīst, ka arī "Mercedes" komandai tās simulatorā viņš palīdz vien retu reizi, labprātāk priekšroku dodot braukšanai trasē. Nesen līdzīgi izteicās arī Kimi Raikonens, kurš ir šī brīža vecākais "Formula 1" pilots.

"Es nekad nebraucu simulatoros, vien ļoti, ļoti retos gadījumos," atklāj sportists. "Ar simulatoriem ir ļoti, ļoti sarežģīti, jo darbības tajos nav perfekti precīzas. Tā ir lieta, ko viņi allaž cenšas uzlabot vēl vairāk. Kad ar simulatoru brauc savās mājās, krēsls nekustās - prāts saka, ka mašīna ir kustībā, bet neko no tā nevar sajust. Tajā brīdī savs prāts ir it kā jāpiemuļķo, un man nepatīk tas process. Kad iekāp īstā mašīnā, ir pavisam citādi. Neuzskatu, ka man personīgi simulators var dot kādu ieguvumu, taču, ja tiešsaistē vari uzspēlēt kaut ko ar saviem draugiem vai citiem cilvēkiem, tas, protams, ir jautri."

Lai gan Hamiltons nav redzēts nevienās no populārākajām sacīkšu spēlēm, kurās piedalās viņa konkurenti, sportists atklāj, ka kopā uzspēlējuši ko citu: "Ar Pjēru Gaslī un Šarlu Leklēru mēs esam spēlējuši "Call of Duty"."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-05-16 22:17, pirms 4 gadiem
Call of Duty ir šrots
Bet Sony gran Turismo ir gan vellīšķīgi labs.
GT5, kur Feteļš dod savu formulu, visas trases izkapāju knapi uz bronzas, bet pēc upgrade izrādās pat sudrabs bija. Moncā sudrabu uzreiz dabūju, Japānā un Vācijā bronza nāca sasvīdušām padusēm. Pilnīgi žēl, ka upgrade bija pēc izbraukšanas.
Uz GT6 ar RedBull visi zelti.