Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" paziņo par gatavību startēt "IndyCar" čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" paziņo par gatavību startēt "IndyCar" čempionātā
Foto: IndyCar.com

"Ferrari" vienības vadītājs Matija Binoto pavēstījis, ka leģendārais Itālijas sporta automašīnu ražotājs, sadarbībā ar F1 komandu, nopietni apsver iespēju jau 2022. gadā uzsākt dalību "IndyCar" formulu čempionātā.

Amerikas autosporta leģenda Mario Andreti nesen kādā intervijā nāca klajā ar ierosinājumu, ka "Ferrari" būtu jākļūst par šasiju un dzinēju piegādātāju "IndyCar" komandām.

"Tas būtu neticami, ja mums būtu pieejama "Ferrari" piegādāta tehnika, turklāt būtu labi, ja viņi ražotu ne vien motorus, bet arī šasijas," Andreti sacīja intervijā "Gazzetta dello Sport".

Ir pagājuši gandrīz 30 gadi kopš kāda no "Fiat" piederošajām auto markām piegādāja savus dzinējus ASV vadošajam formulu čempionātam - no 1989. līdz 1991. gadam to darīja "Alfa Romeo", lai gan panākumi toreiz izpalika. Vēl vairāk laika pagājis kopš "Ferrari" bija izgatavojusi mašīnu "IndyCar" sacīkstēm, ko Fiorano testēja Bobijs Reihels un Mikele Alboreto, tomēr līdz startēšanai komanda toreiz tā arī nenonāca.

Tagad Binoto pavēstījis, ka rūpnīcā Maranello tiek apsvērta jaunu sacīkšu programmu ieviešana, ieskaitot dalību "IndyCar" čempionātā, kā arī Lemānas tipa sacensībās. Lielā mērā tas iespējams pateicoties tēriņu ierobežojumiem, kas drīz stāsies spēkā "Formulā 1". Tāpat F1 projektam arī vairs nebūs nepieciešami tik daudz darbinieki, kurus "Ferrari" nevēlas atlaist.

"Pret saviem darbiniekiem "Ferrari" jūt lielu sociālo atbildību," sacīja Binoto. "Un mēs gribam būt droši, ka katram no viņiem nākotnē būs sava darbavieta. Šī iemesla dēļ esam sākuši apsvērt alternatīvas sacīkšu programmas, un varu apstiprināt, ka mēs raugāmies "IndyCar" virzienā. Tā ir ievērojami atšķirīga kategorija no "Formulas 1", bet 2022. gadā tur spēkā stāsies jaunie noteikumi, ieviešot hibrīdu dzinējus. Tāpat apsveram iespēju startēt šosejas izturības sacensībās."

"IndyCar" čempionāta vadība apstiprinājusi, ka šogad sezona sāksies 6. jūnijā ar posmu Teksasas trasē, notiekot pie tukšām tribīnēm.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...