Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"IndyCar" pilots: "Doma ir pa taisno tikt F1 čempionātā"

Juris Grīns
Juris Grīns

"IndyCar" pilots: "Doma ir pa taisno tikt F1 čempionātā"
Patrisio O'Vards. Foto: Facebook.com/PatricioOWard

Meksikāņu autosportists Patrisio O'Vards, kurš pagaidām bez lieliem panākumiem startē "IndyCar" čempionātā, bet iekļuvis "Red Bull" pilotu attīstības programmā, ar lielām cerībām raugās uz savām iespējām tikt "Formulā 1".

20 gadus vecā O'Varda panākumi iepriekšējās sezonās bijuši labi. 2017. gadā viņš kļuva par dažādās Meksikas trasēs notikušā "NAMAC Formula 4" seriāla čempionu, bet pērn jau triumfēja "IndyCar" attīstības čempionātā "Indy Lights". Šosezon viņš "Carlin" komandas sastāvā startē "IndyCar", kur pirmo piecu posmu laikā labākais rezultāts ir Ostinas trasē gūtā astotā vieta. Kopvērtējumā viņš pašlaik tikai 21. pozīcijā un ir piektais starp debitantiem.

Neskatoties uz to, O'Vards iekļūšanu "IndyCar" čempionātā un kļūšanu par "Red Bull" attīstības programmas pilotu uzskata par lielu iespēju, lai jau tuvākajā nākotnē startētu F1 sacīkstēs.

"Lietas šobrīd iet uz priekšu ātrā tempā," saka O'Vards. "Drīz man var pavērties iespēja startēt F1. Esmu ļoti lepns par to, ko esmu paveicis, bet gribu arī pateikties Trevoram Kerlinam, jo viņš man pavēra durvis uz "IndyCar", kas savukārt man atvēra durvis uz F1 čempionātu. Tā ir liela lieta, bet esmu tam gatavs. Manī ir pārliecība par to, ko varu paveikt. Es zinu, ka, ja uzrādīšu labus rezultātus, pārējais man jau ir, lai startētu F1 un gūtu panākumus arī tur. Doma ir pa taisno tikt F1 čempionātā."

O'Vards atklāj, ka regulāri runā ar "Red Bull" konsultantu Helmutu Marko, kuram ir liela teikšana austriešu F1 komandas pilotu izvēlē.

"Viņš zvanīja man aprīlī, viņš grib mani iepazīt," saka O'Vards. "Mēs tikāmies, viņš uzdeva man šādus tādus jautājumus, gribēja noslēgt ar mani līgumu. Viņi atsūtīja man kontraktu un faktiski pieņēma darbā."

Tiek uzskatīts, ka šobrīd no "Red Bull" junioru programmas pilotiem vistuvāk iekļūšanai F1 ir Dens Tiktams, kurš, iespējams, jau nākamgad startēs "Toro Rosso" sastāvā. Pērn viņš kļuva par Eiropas F3 vicečempionu, bet šogad startē "Super Formula" seriālā Japānā, kur pirmajā posmā gūta astotā vieta.

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...