Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "F1 riepas ir veidotas "Mercedes" komandas interesēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "F1 riepas ir veidotas "Mercedes" komandas interesēs"
Foto: REUTERS/Scanpix

"Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko nācis klajā ar paziņojumu, ka kompānija "Pirelli" ir mainījusi savu F1 riepu sastāvu, lai tās labāk kalpotu "Mercedes" vienības mašīnām, par ko jau saņēmis kritiku no Toto Volfa.

Iepriekš "Mercedes" mašīnām nereti bijušas problēmas ar riepām, gan pastiprināta nodiluma, gan ilgās uzsilšanas dēļ. Tikmēr iepriekšējā posmā Spānijā izteiktas problēmas bija "Ferrari", kā dēļ Sebastians Fetels bija spiests boksos doties divreiz, zaudējot iespēju finišēt otrajā vietā un paliekot aiz pjedestāla.

"Riepas ir mainītas pēc "Mercedes" pieprasījuma," intervijā vācu izdevumam "Auto Bild" atklāti paziņojis "Red Bull" vienības pārstāvis Marko. "Ja reizē esi gan šasiju, gan dzinēju ražotājs, šāda iespēja pastāv. Mēs ražojam enerģijas dzērienus. Saprotams, mums nav tādas ietekmes kā ielas automobiļu ražotājiem."

Tikmēr Fetels pēc Spānijas posma atzina, ka bijušas lielas problēmas ar riepām, kas viņa "Ferrari" spēkratam nolietojušās krietni ātrāk nekā konkurentiem.

Savukārt "Mercedes" komandas boss Toto Volfs jau atbildējis uz Marko izteikumiem, noliedzot, ka kaut kas no minētā varētu būt patiesība.

"Šī nav pirmā reize, kad viņam spokojas," ironizē Volfs. "Ziemas testos bija problēmas ar riepu nodilumu, jo tās pastiprināti kļuva graudainas, pat "Red Bull" komandai. Aizmugurējās riepas mēdza izskatīties kā vulkāniska zeme. Līdz ar to "Pirelli" tās uzlaboja. Tas būtu slikti viņu biznesam, ja riepas sacīkstēs uzsprāgtu. Manuprāt, tā ir vājuma pazīme, ja pēc sliktas sacīkšu nedēļas nogales ir jāsūdzas. Mēs savas problēmas meklējam sevī."

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-16 13:25, pirms 6 gadiem
Nav pirmā reize, kad RedBull pasaka par riepām - pat uzvaru gados Feteļš teica, ka riepas apdraud dzīvību, bet tas tikai RedBull.
Citiem kaut kā pretenziju nebija.

     [+] [-]

, 2018-05-16 13:39, pirms 6 gadiem
Kaut kā tomēr dīvaini, ka tieši pirms Spānijas nomaina riepu sastāvu un uzreiz Mercedes vienos vārtos visus sakauj!! Un kādas tad problēmas bija ar riepām, ar supermīkstajām pat pussacīksti mauca un nekādu problēmu. Neko bīstamu nevarēja saskatīt. Ja viena komanda netiek galā ar riepām un citi nesūdzās tad tāpēc nav jāmaina riepu sastāvi. Politisks pasūtījums 100%!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-16 13:45, pirms 6 gadiem
Spanija bija 15 graadi, kas iisti nav raadiitaajs. Ja Mersi turpinaas domineet, tad skaidrs kaapeec.

     [+] [-]

, 2018-05-16 14:55, pirms 6 gadiem
ta nu problēma dabūt paraugus ekspertīzei?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-16 18:28, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: ta nu problēma dabūt paraugus ekspertīzei?
KAdu vel paragus? Visiem vienadas riepas,tik Mershi parsija lai vinas uztaisa planakas,jo ar iepriekshejam viniem bij problemas! Ka tiko izmainija riepu biezumu,ta Mershi zirga!

     [+] [-]

, 2018-05-17 18:50, pirms 6 gadiem
Ak tad šitie tikai dzērienu ražotāji.

Kas tad ir Ferrari? Viņi zirgus ražo, jo tie viņiem emblēmā?