Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sirotkins: "Bija grūti pieņemt, ka nekļuvu par "Renault" pilotu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sirotkins: "Bija grūti pieņemt, ka nekļuvu par "Renault" pilotu"
Sergejs Sirotkins
Foto: EPA/Scanpix

Krievu autosporta uzlecošā zvaigzne Sergejs Sirotkins atzīst, ka ļoti cerējis kļūt par F1 sacīkšu pilotu "Renault" sastāvā, tomēr, kad tas nav izdevies, piedzīvojis emocionāli ļoti smagu periodu. Šogad Sirotkins debitēs pasaules čempionātā "Williams" komandas sastāvā.

"Williams" būs Sirotkina trešā komanda "Formulā 1", tomēr tikai pirmā, kas devusi viņam iespēju startēt sacīkstēs. Pirmoreiz par testpilotu viņš strādāja "Sauber" rindās 2014. gadā.

"Strādājot "Sauber" komandā es īsti nepaspēju nokoncentrēties tam, ka varētu kļūt par sacīkšu pilotu, jo darbs, ja godīgi, pazuda tikpat ātri kā atnāca," stāsta Sirotkins. "Tobrīd es vēl veidoju karjeru "World Series" un "GP2 Series", līdz ar to uztvēru to kā labu iespēju, taču neieliku tajā visu savu dzīvi. Tobrīd braucu citās sacīkstēs, guvu uzvaras, biju uzstādījis savus mērķus un turpināju uz to visu iet."

2016. un 2017. gadā krievu autosportists bija "Renault" rūpnīcas testpilots, darbam pievērsās pilnībā un vairs pat nebrauca zemāko klašu formulās, tiecoties uz mērķi kļūt par F1 sacīkšu pilotu.

"Ar "Renault" pagājušajā gadā jau bija sarežģītāk, jo tā bija pirmā sezona, kad nebraucu sacensībās un pilnībā nodevos darbam F1 komandā, un viņu labā es strādāju smagi," atzīst Sirotkins. "Nebija tā labākā sajūta, kad vienā brīdī sapratu - nebūs tā kā es biju cerējis. Joprojām ceļoju, aizvien darīju daudz darba, bet nebija iespējas pavadīt daudz laika pie stūres, tādēļ bija grūti izjust patiesu prieku. Šis periods bija daudz grūtāks nekā varēju iztēloties, tomēr spēju mācīties no tā, iemācījos izlikt sevi visu, tāpēc man arī viņiem jāpasakās par to, ka esmu kļuvis par F1 sacīkšu braucēju, jo viņi palīdzēja man šeit nokļūt."

Izmantotie resursi:
thecheckeredflag.co.uk

  -1 [+] [-]

, 2018-03-17 00:15, pirms 6 gadiem
priecājies ka vispār tiki. vajadzēja ņem Kubicu bet tev naudas maiss lielāks

  +2 [+] [-]

, 2018-03-17 00:46, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: priecājies ka vispār tiki. vajadzēja ņem Kubicu bet tev naudas maiss lielāks
Šitais vispār ir interesants sports, krutākajiem maksā normālas naudas, bet sūdīgajiem pašiem jāpiķo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja