Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Priecājos atgriezties F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica: "Priecājos atgriezties F1"
"Williams" komandas 2018. gada braucēji
Foto: Sam Bloxham

33 gadus vecais Roberts Kubica, kurš šogad kļuvis par "Williams" F1 testpilotu, komandas prezentācijā atzina, ka ir ļoti priecīgs atgriezties, lai arī sacensībās piedalīties pagaidām nebūs iespējas. Tikmēr paziņots, ka poļu autosportists šogad trīs posmos dosies trasē piektdienās notiekošajos treniņbraucienos.

2011. gada sākumā Kubica piedalījās rallija sacensībās Itālijā, piedzīvoja avāriju un guva ļoti smagu rokas traumu. Lai gan šobrīd viņš atlabis tiktāl, ka var braukt ar F1 mašīnu, lai gan tas prasa milzīgu slodzi, savulaik savainotā roka šobrīd aizvien izskatās citādi.

"Protams, es labprātāk būtu sacīkšu pilots, bet, ja paskatās no citas perspektīvas, kur es biju pirms 12 mēnešiem, neviens neticētu, ka es braukšu ar F1 mašīnu," atzīst Kubica. "Šis bija garš ceļojums, septiņus gadus esmu bijis prom no F1. Būs emocionālo doties uz Grand Prix, apmeklēt vietas, kas man dzīvē tik daudz devušas. Tie būs īpaši brīži."

Treniņbraucienos Kubica piedalīsies maijā notiekošajā posmā Spānijā, pēc tam trasē atkal būs redzams jūlijā Austrijā un visbeidzot arī sezonas noslēdzošajā posmā Abū Dabī. Tikmēr sacīkstēs "Williams" jauno bolīdu pilotēs 19 gadus vecais kanādietis Lenss Strols, kuram ir vienas sezonas pieredze "Formulā 1", un debitants Sergejs Sirotkins, kuram ir 22 gadi.

"Pirms 12 gadiem pirmo reizi ierados uz pilotu prezentāciju Valensijā," savu F1 karjeras sākumu atceras Kubica. "Toreiz man bija 21. Pieredze ir laba lieta. Tagad man ir daudz vairāk pieredzes nekā toreiz, kad biju 21 gadu vecs. Kad biju jauns, domāju, ka zinu visu, bet dzīve daudz iemāca. Esmu ļoti priecīgs būt šeit."

Izmantotie resursi:
Business & Financial News, U.S & International...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja