Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Halo ierīces izskats "Formulā 1" tiks mainīts

Juris Grīns
Juris Grīns

Halo ierīces izskats "Formulā 1" tiks mainīts
Halo ierīce uz "Williams" jaunās mašīnas
Foto: Williams F1 Team

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) vēlas attīstīt halo galvas aizsardzības ierīci, nākotnē to padarot estētiski pievilcīgāku. Tikmēr F1 sporta direktors Ross Brauns cer, ka nākotnē čempionātā izdosies atteikties no DRS sistēmu izmantošanas.

Halo kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām "Formula 1" aizkulisēs starpsezonā, taču daudzi izteikuši nepatiku šīs ierīces izskata dēļ. "Haas" un "Williams" komandas jau prezentējušas jaunās sacīkšu mašīnas, kurās integrēta halo ierīce.

FIA drošības delegāts Lorēns Mikīss atklāj, ka jau šobrīd ir plāni par halo izskata maiņu: "Mums ir divi galvenie mērķi. Viens attiecas uz centrālo statni - skatīsimies, vai varam to padarīt šaurāku redzamības uzlabošanai. Un, otrkārt, vēlamies halo sistēmu labāk integrēt mašīnā, padarot to estētiski pievilcīgāku. Tās ir lietas, ko gribam paveikt halo attīstības otrajā posmā."

No šī gada halo izmantos ne tikai F1 pasaules čempionātā, bet arī "Formula 2" sacīkstēs. Tikmēr "Formulā E" šī galvas aizsardzības ierīce tiks izmantota sākot ar piekto sezonu, kas sāksies decembrī.

Savukārt F1 vadība tālākā nākotnē cer atteikties no DRS sistēmas izmantošanas. Kā zināms, pilotiem jau vairākas sezonas ir iespējams mainīt aizmugurējā antispārna augstumu, braucot aiz citām mašīnām, kas tādējādi atvieglo apdzīšanas.

"Mana cerība ir, ka mašīnas tiks attīstītas līdz tādam punktam, ka mums DRS vairs nevajadzēs," saka F1 sporta direktors Ross Brauns. "Tuvākajā nākotnē gan tas vēl nenotiks."

Izmantotie resursi:
F1i.fr - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.

     [+] [-]

, 2018-02-16 12:40, pirms 6 gadiem
Ir jamaina lai neredz to
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja