Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Savainoto Kubicu šosezon "Lotus Renault GP" komandā aizvietos Haidfelds

Savainoto Kubicu šosezon "Lotus Renault GP" komandā aizvietos Haidfelds
Niks Haidfelds
Foto: www.yallaf1.com

"Lotus Renault GP" komanda šodien oficiāli paziņojusi, ka, sākot jau no Barselonas testiem, savainoto Robertu Kubicu šosezon aizvietos vācietis Niks Haidfelds.

Pēc tam, kad savainojumu guva Kubica, "Renault" komandas vadītājs Buljē paziņoja, ka uz Kubicas vietu pretendēs Bruno Senna, Vitantonio Liuci un pieredzējušais Niks Haidfelds, taču pēc neilga laika tas pats Buljē nāca klajā ar paziņojumu, ka, visticamāk, komandas izvēle kritīs par labu pieredzējušajam braucējam. Heresas testu trešajā dienā pie "Renault" formulas stūres debitēja Haidfelds, kurš dienas beigās uzrādīja absolūti ātrāko laiku.

Šodien kļuvis zināms, ka 33 gadus vecais pilots jau sākot no Barselonas testiem būs Vitālija Petrova komandas biedrs. "F1 gribēju atgriezties citādākos apstākļos, taču esmu lepns, ka man tiek dota iespēja," saka Niks Haidfelds. "Viss notika tik ātri, taču esmu apmierināts ar visu, ko redzēju. Izbaudīju pēdējos testus Heresā, un es ātri atradu kopējo valodu ar puišiem. Sajūtas ar formulu ir labas. Esmu ārkārtīgi motivēts, tāpēc nevaru vien sagaidīt, kad sāksies jaunā sezona."

"Šajās pēdējās nedēļās komanda bija izgājusi cauri grūtam periodam, tāpēc mums vajadzēja reaģēt ātri," saka Ēriks Buljē. "Mēs Haidfeldam Heresas trasē devām iespēju un viņš mūs ļoti pārsteidza. Viņš ir ātrs, pieredzējis un ļoti spēcīgs tehniskajā ziņā. Mēs uzreiz teicām, ka komandā gribam redzēt pieredzējušu braucēju un viņš bija ideāla kandidatūra. Esam priecīgi viņu uzņemt mūsu komandā un ceram, ka kopā ar Petrovu mums izdosies labs sezonas starts."

Izmantotie resursi:
www.autosport.com


, 2011-02-16 22:45, pirms 13 gadiem
Renault pienemusi pareizo lemumu-Senna un Liuci ir parak zali.krievam vismaz bus no ka macities
, 2011-02-16 22:55, pirms 13 gadiem
Patīkami, ļoti patīkami!
, 2011-02-16 23:52, pirms 13 gadiem
tikai lōģisks lēmums
, 2011-02-17 11:44, pirms 13 gadiem
Tā tam bija jānotiek!
, 2011-02-17 21:20, pirms 13 gadiem
Liuci jau vairs nav zals 1981. gada 6. augusta (29 gadi), bet parasta viduvejiba, kas ta ari neko nesasniegs un ja sogad netiks Hispania, kam vairs pedeja briva vieta, domaju, ar to ari vina karjera F-1 bus beigusies, jo pec gada partraukamu kam vins vairs bus vajadzigs, visus kam bus briva vieta intereses aktivie ar pieredzi vai jaunie talanti un nabadzigakajiem naudas maisi.
, 2011-02-18 11:55, pirms 13 gadiem
Tas bija sagaidāms.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.