Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Saūda Arābijā par 60 miljoniem plāno rīkot F1 posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Saūda Arābijā par 60 miljoniem plāno rīkot F1 posmu
Saūda Arābijā jau risinās "Formula E" sacensības. Foto: fiaformulae.com

Jau 2021. gada sezonā Saūda Arābijā plānots rīkot F1 pasaules čempionāta posmu, un tiek minēts, ka šī pasākuma izmaksas būšot aptuveni 60 miljoni eiro gadā.

Atsaucoties uz vairākiem preses izdevumiem, pirmais posms šajā Tuvo Austrumu valstī varētu notikt jau nākamgad ielu trasē tās otrajā lielākajā pilsētā Džidā, ko apdzīvo apmēram četri miljoni iedzīvotāju. Tas gan būtu tikai pagaidu variants, pirms tiktu izbūvēta pastāvīga sacīkšu trase, un "Formula 1" varētu pārcelties uz turieni gadu vēlāk.

Britu izdevums "Daily Mail" vēsta, ka F1 čempionāts ir noslēdzis sponsorēšanas līgumu ar Saūda Arābijas naftas uzņēmumu "Aramco", kas ir pasaules bagātākā kompānija - tās vērtība esot nepilni divi triljoni eiro. Līdz ar to sacensību oficiālais nosaukums būšot "Aramco Saudi Arabian Grand Prix".

Zināms arī, ka F1 posms Saūda Arābijā notiks sezonas sākumā, lai izvairītos no svelmes, kas tur valda starp maiju un septembri.

Saūda Arābija pēdējos gados motoru sportā kļuvusi arvien aktīvāka. Tur norisinās "Formula E" seriāla sacensības, nesen notika arī "Race of Champions", savukārt šobrīd valstī pirmo reizi tiek aizvadīts slavenais rallijreids "Dakara".

Nav noslēpums, ka uz vietu 2021. gada F1 kalendārā pretendē arī ASV pilsēta Maiami.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...

     [+] [-]

, 2020-01-16 20:04, pirms 4 gadiem
nu super, vēl viena "glamūrīgā" arābu nakts sacīkste