Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica kļūst par "Williams" komandas rezervistu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica kļūst par "Williams" komandas rezervistu
Roberts Kubica
Foto: crash.net

Pieredzējušais autosportists Roberts Kubica, neticis pie sacīkšu pilota amata, gaidāmajā F1 sezonā pildīs "Williams" komandas rezervista un attīstības programmas braucēja lomu. Polis aizvien cer, ka nākotnē spēs atgriezties pasaules čempionātā kā pamatsastāva pilots.

Lai gan Kubica, kurš "Formulā 1" nav startējis vairākus gadus, bija viens no galvenajiem kandidātiem uz Felipes Masas atstāto vietu, šodien oficiāli tika paziņots, ka līgums tomēr noslēgts ar krievu autosportistu Sergeju Sirotkinu, kuram ir pieredze F1 testpilota amatā. 22 gadus vecais Sirotkins aizvadīs debijas sezonu čempionātā.

Līgums paredz, ka Kubica šogad piedalīsies drīzumā gaidāmajos oficiālajos F1 pirmssezonas testos Barselonas trasē, tāpat sēdīsies sacīkšu mašīnā testos, kas notiks sezonas laikā un vairāku Grand Prix posmu treniņbraucienos. Tāpat viņš varēs palīdzēt pamatsastāva braucējiem attīstībā un spēkrata uzlabošanā vai noregulēšanā, kā arī aizstās kādu no viņiem sacīkstēs, ja radīsies tāda nepieciešamība.

Kubicam būšot svarīga loma arī darbā ar sponsoriem, medijiem un reklāmu. Iespējams, tieši viņš reklamēs "Williams" galveno sponsoru "Martini", kas iepriekš noteicis, lai vismaz viens no pilotiem komandā būtu vecāks par 25 gadiem.

Kā zināms, komandā turpinās startēt Lenss Strols, kurš aizvadīs vien otro sezonu "Formulā 1". "Williams" šogad līdz ar to būs ļoti maz pieredzējušu pilotu sastāvs, taču Kubicas zināšanas un pieredze viņiem varētu lieti noderēt.

Izmantotie resursi:
F1Today.net

  +1 [+] [-]

, 2018-01-16 21:23, pirms 6 gadiem
Novēlu Kubicam kaut vienu posmu aizvadīt gaidāmajā sezonā. Vienīgais Sirotkins ir nopircis vietu ar ļoti lielu naudu un pat ar sliktu braukšanu diez vai viņu atstādinās.