Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Sauber" varētu tikt pie "Honda" dzinējiem

"Sauber" varētu tikt pie "Honda" dzinējiem
Foto: Digitale/Scanpix

Kompānija "Honda" šobrīd atrodas jauna sadarbības partnera meklējumos un jau 2018. gadā ir gatava piegādāt savus F1 turbo dzinējus vēl kādai komandai. Šobrīd tos lieto vien "McLaren".

Kopš 2015. gada sezonas "McLaren" vienība ir "Honda" ekskluzīvais motoru piegādātājs. Pēc ne tik veiksmīgās pirmās sezonas, šogad jau bija vērojams progress, bet nākamgad "McLaren" formulas "Honda" dzinēji darbinās jau trešo sezonu pēc kārtas.

"Honda" F1 projekta vadītājs Jasuke Hasegava tagad paziņojis, ka 2018. gadā rūpnīca labprāt apkalpotu jau divas komandas, taču skaidrībai šajā jautājumā jābūt jau līdz nākamā gada maijam. Ja uz to brīdi būs panākta vienošanās ar vēl kādu komandu, sadarbība būtu iespējama jau 2018. gada F1 sezonā.

"Tas mums ir pēdējais laiks, kad jābūt skaidrībai, tomēr, jo ātrāk tas notiks, jo labāk," saka Hasegava.

Uz nākamo sezonu visām komandām šobrīd ir spēkā esoši līgumi par dzinēju piegādi. "Sauber" komanda būs spiesta izmantot šī gada modeļa "Ferrari" motorus, un visticamāk sadarbība šo abu pušu starpā beigsies pēc 2017. gada. Galvenokārt tas ir tādēļ, ka šobrīd par "Ferrari" galveno sadarbības partneri kļuvusi jaunā "Haas" komanda, un "Sauber" nav iespējas tikt pie jaunākajiem motoriem.

"Honda" jau šobrīd veica padziļinātas pārrunas ar vienu no F1 komandām par sadarbību 2018. gada sezonā, ziņo britu izdevums "Autosport", un, iespējams, šī vienība ir tieši "Sauber".

Izmantotie resursi:
Autosport


, 2016-12-15 11:43, pirms 7 gadiem
izskatās, ka Honda ir ļoti nopietni plāni, bet diez vai Sauber it tā komanda, kas varēs finansēt visu pasākumu, jo cik zināms, McLaren par dzinējiem nemaksā.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.