Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns varētu kļūt par Interlagosas F1 trases īpašnieku

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns varētu kļūt par Interlagosas F1 trases īpašnieku
Foto: Red Bull Racing

Bijušais "Formula 1" čempionāta vadītājs Bernijs Eklstouns šobrīd strādā pie tā, lai kļūtu par Brazīlijas pilsētā Sanpaulu esošās Interlagosas trases īpašnieku. Iespējams, tas varētu palīdzēt šim posmam noturēties kalendārā.

Šobrīd Interlagosas trases īpašniekiem ir līgums par F1 posma rīkošanu līdz 2020. gadam. Toreiz tika slēgti vairāki līgumi ar sacīkšu promoteru un Sanpaulu pilsētas vadību par sacīkšu dalības maksas segšanu. Vēl pirms "Liberty Media" nākšanas pie varas līgums par posma rīkošanu nākamos trīs gadus tika pagarināts, taču vēl nepaspēja vienoties un parakstīt jauno finansiālo līgumu. "Racefans.net" vēsta, ka šī iemesla dēļ nākamos trīs gadus Brazīlijas "Grand Prix" nenāksies maksāt F1 čempionātam posma rīkošanas maksu.

Šobrīd ir bažas, vai Brazīlijai izdosies saglabāt vietu F1 kalendārā pēc 2020. gada, sevišķi zinot "Liberty Media" vēlmi rīkot posmus dažādās jaunās vietās. Situāciju varētu izglābt Eklstouns, kurš šobrīd strādā pie tā, lai Interlagosas trase nonāktu viņa īpašumā. Sīkākus komentārus gan viņš pats nesniedz.

"Man nav ne jausmas, kas būs ar šo posmu nākotnē - viss atkarīgs no komerciālajiem aspektiem," 88 gadus vecais brits izteicies intervijā laikrakstam "Folha de S.Paulo". "Man nekādu jaunumu nav un pat tad, ja būtu, jums es tos nestāstītu, tāpat kā nevienam citam."

Eklstouns pats daļu laika dzīvo Brazīlijā un pozitīvi novērtējis nesen notikušās vēlēšanas, kuru rezultātā par jauno valsts prezidentu 2019. gada 1. janvārī kļūs galēji labējā spārna pārstāvis Žairs Bolsonaru. Eklstouns viņu salīdzina ar Donaldu Trampu vai Vladimiru Putinu.

"Brazīlijai ir vajadzīgs savs Putins," saka Eklstouns. "Brazīliešiem nevajadzētu baidīties. Domāju, ka Bolsonaru izdarīs to, kas vajadzīgs. Viņš atgriezīs Brazīliju atpakaļ pasaules kartē un parūpēsies par valsts nākotni."

Runājot par F1 čempionāta tagadējiem īpašniekiem no "Liberty Media", Eklstouns saka: "Viņi lietas dara citādi, bet varbūt tas nostrādās. Amerikā viss darbojas tā, kā citur tas vairs nav iespējams."

Izmantotie resursi:
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...