Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Noslēgsies Rona Denisa 35 gadu ēra F1 komandas "McLaren" vadītāja amatā

Noslēgsies Rona Denisa 35 gadu ēra F1 komandas "McLaren" vadītāja amatā
Rons Deniss
Foto: AFP/Scanpix

F1 komandas "McLaren" ilggadējais vadītājs Rons Deniss tuvākajā laikā tiks atbrīvots no sava amata, vēsta britu mediji.

69 gadus vecais Rons Deniss šodien saņems oficiālu vēsti no „McLaren Group” akcionāriem, kuras būtībā būs vienkārša – Denisam tiek uzteikts darbs. Viņš pats gan nebūt nevēloties atstāt kompānijas priekšsēdētāja un izpilddirektora amatu, taču BBC norāda, ka viņam, visticamāk, nepaliks citas iespējas. Deniss pat centies tiesā aizstāvēt savu vietu komandā, taču viņa prasība nav tikusi apmierināta.

Veids, konkrēts datums un apstākļi, kādos Denisam nāksies aiziet no komandas, vēl tiks izrunāti ar „McLaren Group” akcionāriem. To vidū ir arī pats Deniss, taču viņam pieder tikai 25% akciju. Bahreinas uzņēmumam „Mumtalakat investements” pieder 50%, bet atlikušie 25% ir Francijas uzņēmēja Mansūra Ožē rīcībā. Ožē ir ilggadējs Denisa biznesa partneris, taču pēdējos gados viņu attiecības būtiski pasliktinājušās, un Ožē Denisa atlaišanas jautājumā ir vienisprātis ar Bahreinas uzņēmumu. Par Denisa atlaišanas galveno iemeslu tiek minēts viņa autoratīvais vadības stils, kas nešķiet pieņemams pārējiem akcionāriem, kā arī pēdējo sezonu neveiksmes sacensību trasē un sponsoru piesaistē.

Rons Deniss „McLaren” komandā ienāca tālajā 1980. gadā un gadu vēlāk pārņēma komandas vadību. Viņš pacēla „McLaren” iespaidīgos augstumos un padarīja par vienu no sekmīgākajām komandām Pirmās Formulas vēsturē. Denisa vadībā F1 čempiona titulus izcīnīja tādas autosporta leģendas kā Nikijs Lauda, Alēns Prosts, Airtons Senna, Mika Hakinens, nesen to paveica arī Lūiss Hamiltons. Kopumā Denisa ērā „McLaren” var lepoties ar desmit individuālajiem čempiona tituliem un septiņiem konstruktora kausiem.

Denisa aiziešana no „McLaren” nozīmētu ļoti ilga un svarīga laika posma beigas F1 vēsturē. Taču pēdējās sezonās „McLaren” vairs nav bijusi galveno favorītu vidū, turklāt pagājušais gads izvērtās sliktākais komandas pastāvēšanas vēsturē. Tā bija pirmā sadarbības sezona ar „Honda”, kas izgāzās, un tiek norādīts, ka „Honda” vienkārši vēl nebija gatava F1, taču „McLaren” ar Denisu priekšgalā vēlējusies pēc iespējas ātrāk aizvietot „Mercedes” dzinējus. Tāpat akcionāri vaino Denisu nespējā piesaistīt jaunu ģenerālsponsoru pēc „Vodafone” līguma beigām 2013. gadā.

Kā galvenais kandidāts Denisa aizvietošanai tiek piesaukts amerikānis Zeks Brauns. 44 gadus vecais bijušais pilots ir labi pazīstams F1 sabiedrībā, un tiek vēstīts, ka Brauns šobrīd būtu gatavs pieņemt „McLaren” piedāvājumu, taču galīgo lēmumu vēl nav pieņēmis.

Izmantotie resursi:
Ron Dennis: McLaren boss coming to end of his...


, 2016-11-15 17:40, pirms 7 gadiem
Laikam jau Ron Dennis bija un paliks lielākais perfekcionists un neemocionālākais F1 komandu vadītājs. Labi atminos viņa frāzi pēc 1988. gada Itālijas GP, kad vienīgo reizi McLaren neuzvarēja tajā sezonā: mūsu mērķis ir uzvarēt katrā sacīkstē, nevis 11 no 12.
, 2016-11-15 18:28, pirms 7 gadiem
Pretrunīga, tomēr leģendāra personība.
, 2016-11-15 22:22, pirms 7 gadiem
pamazām F1 aiziet visi iesūnojušie: Deniss, Eklstons. cerams ka F1 tas dos pozitīvas vēsmas un čempionāts atgūs popularitāti
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.