Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Izcīnīt septīto vietu F1 čempionātā, tas nenozīmē neko"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Izcīnīt septīto vietu F1 čempionātā, tas nenozīmē neko"
Fernando Alonso. Foto: Facebook.com/FernandoAlonsoOficial

Lai gan Fernando Alonso ir labas izredzes izcīnīt septīto vietu F1 pasaules čempionātā un uzvarēt tā sauktajā "B čempionātā", pieredzējušais spānis atzīst, ka to neuzskata par panākumu, līdz ar to šādu mērķi nav uzstādījis.

Kamēr spēcīgo "Mercedes", "Ferrari" un "Red Bull" vienību piloti kopvērtējumā pārējiem ir neaizsniedzami, šobrīd notiek spraiga cīņa par septīto pozīciju starp vidējā ešalona komandām. Serhio Peresam, Kevinam Magnusenam un Niko Hilkenbergam ir pa 53 punktiem, Alonso iekrājis 50 punktus, bet Estebana Okona kontā ir 49 punkti.

"Mani tas īsti neinteresē," skarbi atzīst Alonso. "Izcīnīt septīto vietu čempionātā, tas nenozīmē neko. Nav nozīmes tādam plānam. Vienīgais mērķis ir palīdzēt gūt "McLaren" komandai iespējami augstāku vietu Konstruktoru kausā."

Konstruktoru kausā "McLaren" ieņem stabilu sesto vietu, tomēr tuvākā sekotāja "Racing Point Force India" atpaliek vien 15 punktus. Atgādinām, ka vēl pirms pieciem posmiem šī vienība, nonākdama jaunu īpašnieku rokās, bija spiesta dalību čempionātā atsākt ar nulle punktiem.

"Tagad esam labā pozīcijā," secina Alonso. "Mums varbūt nav izredžu noķert "Renault" un "Haas", bet atstatums starp mums, kā arī "Force India", "Toro Rosso" un "Sauber" komandām samazināt ar katru posmu, jo viņi ir ļoti spēcīgi. Neļausim viņiem mūs noķert pirms posma Abū Dabī. Tas ir mans tagadējais mērķis. Tas, kas notiek pilotu kopvērtējumā, mani neinteresē."

Alonso arī norāda, ka "McLaren" sacīkšu spēkrati būtiskus uzlabojumus nav saņēmuši jau kopš maijā notikušā posma Spānijā: "Pat fotogrāfijās redzams, ka mūsu galvenie konkurenti ik pa laikam kaut ko uzlabo, kamēr mums nekādu uzlabojumu nav. Nav runa par to, vai mums būtu tāda pati mašīna kā iepriekšējos posmos - patiesībā mūsu mašīna lielā mērā ir tāda pati kā pirms 12 mēnešiem."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...

  -1 [+] [-]

, 2018-10-15 19:53, pirms 6 gadiem
Alonso.butu tik.daudz.reizu labaks.par.to veteli.. bet.nu vaacu f1 fani dara savu..

     [+] [-]

, 2018-10-15 21:23, pirms 6 gadiem
Alonso jārinas prom no f1 kamēr var. Labāk uz indy lai ir pāris gadi vinnēt indy500. F1 ir saskābis projekts. Tad vēl kāda sezona e formulā

     [+] [-]

, 2018-10-15 22:03, pirms 6 gadiem
Alonso solija 8 titulus,bet sanāca nejauši tikai 2