Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Marussia" noraida "aizkaitinošās" apsūdzības Bjanki avārijā

Rolands Eliņš

"Marussia" noraida "aizkaitinošās" apsūdzības Bjanki avārijā
"Marussia" komandas pārstāvji izrāda atbalstu Bjanki
Foto: AFP/Scanpix

Formula 1 komanda "Marussia", reaģējot uz apsūdzībām par tās vainu francū pilota Žilja Bjanki piedzīvotajā avārijā, paziņojusi, ka tās pilnībā noraida. Komandas rīcībā ir pierādījumi, kas apstiprina, ka tā nelika Bjanki bīstamajos apstākļos palielināt ātrumu un izmantot situāciju.

Atsevišķi mediji, aprakstot Žila Bjanki avāriju Japānas trasē, kuras rezultātā sportists joprojām slimnīcā cīnas par savu dzīvību, norādījuši, ka viņš dzelteno karogu iespaidā nav samazinājis ātrumu, turklāt tieši komanda viņu iedrošinājusi uz šādu soli, lai palielinātu pārsvaru pār "Catterham" pilotu Markusu Eriksonu.

"Šīs apsūdzības ir pilnībā nepatiesas," norāda "Marussia" pārstāvji, kuri pēc savas iniciatīvas nolēmuši sniegt atbildi sev nelabvēlīgajām baumām. "FIA sacensību direktors ir apstiprinājis, ka komanda snigusi viņam informāciju un datus par trasē notikušo, un viņš personiski pārliecinājies, ka Žils attiecīgajā brīdī samazināja ātrumu."

"Tāpat arī ir pilnībā skaidrs, kad radio sarunās starp komandu un pilotu nav neviena vārda vai norādes, ar kuru komandas pārstāvji mudinātu Žilu palielināt vai nezaudēt ātrumu. Esam ļoti bēdīgi, ka nākas šādā brīdī atbildēt uz aizkaitinošām baumām un būtiskām neprecizitātēm mediju ziņojumos. Komanda patiesi cer, ka pēc šo faktu galīgas noskaidrošanas būs iespējams izvairīties no traucēkļiem, lai koncentrētos uz šobrīd svarīgāko, proti, atbalsta sniegšanu Žilam un viņa ģimenei," paziņojusi "Marussia".

Pieminētais FIA sacensību direktors Čārljs Vitings pagājušajā piektdienā preses konferencē apstiprināja faktu, ka Bjanki samazinājis ātrumu, taču atteicās atklāt, cik ievērojams ir bijis šis ātruma samazinājums. "Marussia" vakar arī izplatīja paziņojumu par Bjaki veselības stāvokli, norādot, ka nekas būtiski nav mainījies un viņš joprojām ir "kritiskā, bet stabilā stāvoklī".

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Jules Bianchi: Marussia...
Marussia F1 Team