Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: ""Mercedes" komanda netiks pārdota"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: ""Mercedes" komanda netiks pārdota"
Foto: Motorsport.com

Toto Volfs kategoriski noliedzis nedēļas nogalē izskanējušo informāciju, ka jau pirms nākamās "Formula 1" sezonas "Mercedes" komandu iegādāsies ķīmijas izstrādājumu ražošanas uzņēmums "Ineos".

Šādu informāciju žurnālistiem sniedza kādreizējais F1 komandas īpašnieks Edijs Džordans, sakot, ka Volfs pārdos sev piederošos 30% no "Mercedes" vienības, kamēr "Ineos" gatavojas savā īpašumā pārņemt 70%, pārsaucot komandu sava uzņēmuma vārdā. Tāpat Džordans sacīja, ka Volfs pametīs komandas vadītāja posteni, lai ieņemtu citu amatu.

"Jūs zināt, kā tas notiek - cilvēki paņem atsevišķas lietas un uzbūvē no tām stāstu," jautāts par informācijas patiesumu, sacīja Volfs. "Ar "Ineos" mums ir lieliska sadarbība, mēs kopā strādājam pie vairākiem augsto tehnoloģiju projektiem burāšanas un riteņbraukšanas sporta komandu sakarā. Tādas pašas ambīcijas mums ir ar savu F1 komandu, tāpēc arī "Ineos" ir mūsu partneris. Viss pārējais ir tikai spekulācijas. "Daimler" nav plānu pārdot komandu, bet "Ineos" nav intereses nopirkt to. Un man pašam nav iemesla atteikties no sev piederošās daļas. Daudz kas ir izdomāts."

Par "Mercedes" partneri "Ineos" kļuva pērnā gada decembrī, kad F1 komanda ar savas "Applied Science" nodaļas palīdzību sāka sniegt tehnisko atbalstu uzņēmumam piederošajām burāšanas un riteņbraukšanas vienībām. Savukārt šogad februārī "Ineos" kļuva par vienu no "Mercedes" komandas galvenajiem sponsoriem.

Volfs vēlreiz uzsver: "Komandas nākotne par 100 procentiem ir skaidra. Šī ir "Mercedes-AMG Petronas" F1 komanda, un nekas to nemainīs."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...