Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Itāļu medijs prognozē Šūmahera kļūšanu par "Alfa Romeo" pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Itāļu medijs prognozē Šūmahera kļūšanu par "Alfa Romeo" pilotu
Miks Šūmahers. Foto: Scuderia Ferrari

Itāļu laikraksts "La Gazzetta dello Sport" vēsta, ka pastāv liela iespējamība talantīgo "Formula 2" pilotu Mika Šūmahera un Roberta Švarcmana iekļūšanai F1 pasaules čempionātā jau nākamā gada sezonā.

Kamēr pēdējās nedēļas lielākais notikums pilotu tirgū bija paziņojums par Serhio Peresa aiziešanu no "Racing Point" komandas šī gada izskaņā un Sebastiana Fetela stāšanos viņa vietā, "La Gazzetta dello Sport" pauž viedokli, ka tā ir tikai daļa no interesantiem darījumiem, kas vēl gaidāmi.

Atsaucoties uz publikāciju, Peresam šis pavērsiens nebūt nenozīmē F1 karjeras beigas. Jau vēstīts, ka interesi par meksikāni izrādījusi "Red Bull" komanda, kas gan parasti pilotus izvēlas no savas attīstības programmas, taču reālākā esot varbūtība, ka Peress atgriezīsies "Alfa Romeo" vienībā, kur savulaik uzsāka startus pasaules čempionātā, kad tā vēl pastāvēja ar nosaukumu "Sauber".

"La Gazzetta dello Sport" apgalvo, ka Peresa komandas biedrs būs Miks Šūmahers, kurš pagājušās nedēļas nogalē posmā Mudžello kļuva par F2 čempionāta jauno līderi. "Ferrari" rūpnīca, kuras paspārnē atrodas sportists, vēlas, lai Šūmahers iespējami ātrāk kļūtu par F1 pilotu, tādēļ likšot uzņemt vācieti "Alfa Romeo" pamatsastāvā jau 2021. gadā. Tas nozīmē, ka sastāvu būs spiests pamest Antonio Džovinaci, kamēr par veterāna Kimi Raikonena karjeras beigām spekulē jau ne pirmo gadu.

Tikmēr būtiskas pārmaiņas tiek prognozētas arī "Haas" sastāvā, ko, iespējams, atstās abi tagadējie piloti, Kevins Magnusens un Romēns Grožāns. Arī "Haas" komandai "Ferrari" ir sadarbības partnere, un Itālijas automobiļu rūpnīca šajā vienībā vēlas "iebīdīt" vēl vienu savu junioru programmas dalībnieku - Robertu Švarcmanu. Tāpat kā Šūmahers, arī šis krievu pilots ir viens no F2 vadošajiem braucējiem. "La Gazzetta dello Sport" uzskata, ka Švarcmana komandas biedrs "Haas" sastāvā būs talantīgais Niko Hilkenbergs, kurš pašlaik ir bez komandas.

Tas turklāt vēl neesot viss, jo, pēc laikraksta žurnālistu domām, Daņils Kvjats būs spiests atstāt "AlphaTauri" komandu, lai atbrīvotu vietu F2 čempionātā startējošajam Juki Cunodam. Japāņu sportists ietilpst "Red Bull" programmā, kā arī ir "Honda" rūpnīcas protežē. "Honda" jo īpaši vēlas, lai F1 čempionātā pēc vairākiem gadiem atkal startētu kāds japāņu braucējs.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

  -1 [+] [-]

, 2020-09-15 22:03, pirms 4 gadiem
Lai arī cik skeptisks sezonas sākumā biju par Mika Šūmahera dalību F1 2021. gadā (tobrīd mazais Šūmahers bija ļoti blāvs), tomēr jāsaka, ka pēdējos posmos Miks ir ļoti progresējis un ne bez konkurentu kļūdām, kļuvis par čempionāta līderi.

     [+] [-]

, 2020-09-15 22:06, pirms 4 gadiem
Es gan itāļu medijiem līdz galam neticētu, ik īpaši ņemot vērā, ka par čempiona titulu cīnās arī cits Ferrari akadēmijas pilots Kalums Ilots (kurš vēl piektdien bija čempionāta līderis), kas nozīmē, ka ja Ilots kļūst par čempionu, Ferrari viņu ir jābīda kādā no pieminētajām vietām HAAS vai Alfa. F2 čempions nevar čempionātā pavadīt vēlvienu sezonu. Šeit itāļi šādu scenāriju pat neapskata.

     [+] [-]

, 2020-09-15 22:08, pirms 4 gadiem
Tā pat neticu, ka Red Bull ņems Peresu. Drīzāk Peress varētu doties uz HAAS. Veidot Peress - Švarcmans duetu.
Arī par Cunodas iekļūšanu Alpha Tauri negribas ticēt. Cunoda ir labs, bet vēl zaļš

     [+] [-]

, 2020-09-16 01:22, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Lai arī cik skeptisks sezonas sākumā biju par Mika Šūmahera dalību F1 2021. gadā (tobrīd mazais Šūmahers bija ļoti blāvs), tomēr jāsaka, ka pēdējos posmos Miks ir ļoti progresējis un ne bez konkurentu kļūdām, kļuvis par čempionāta līderi.
Nu patiesībā komanda kurā ir sīkais poņčiks ir ar ļoti labiem speciālistiem. Otrkārt neko īpašu jau nerāda, totālas konkurentu neveiksmes šobrīd palīdz, būsim reāli. Braucot vienā no vadošajām komandām, tīri viduvējs sniegums.

     [+] [-]

, 2020-09-16 10:22, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Nu patiesībā komanda kurā ir sīkais poņčiks ir ar ļoti labiem speciālistiem. Otrkārt neko īpašu jau nerāda, totālas konkurentu neveiksmes šobrīd palīdz, būsim reāli. Braucot vienā no vadošajām komandām, tīri viduvējs sniegums.
F2 jau tā īsti nav "vadošo komandu". Tehnika visām komandām ir līdzīga, atšķiras inženieru kvalitāte, tas gan.
Tajā pašā laikā komandas biedrs Švarcmans ir ievērojami regresējis un pēdējos posmos ir nonācis peletona vidusdaļā.
Neesmu liels Mika fans (ik īpaši dēļ milzīgās ažiotāžas ap viņu, kā topošo F1 pilotu, neskatoties uz līdzšim vājajiem rezultātiem), tomēr nevar noliegt, ka progress ir jūtams.