Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Strols: "Nepārdzīvošu, ja tētis mani atlaidīs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Strols: "Nepārdzīvošu, ja tētis mani atlaidīs"
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

F1 pilots Lānss Strols atzīst, ka nebūs dusmīgs par izveidojušos situāciju, ja viņa tēvs, "Racing Point" komandas īpašnieks, nolems sportistu atlaist, vietā uz nākamo sezonu pieņemot citu braucēju.

Lorenss Strols savam dēlam iespēju startēt "Formulā 1" izkārtoja jau 2017. gadā, kad tika parakstīts līgums ar "Williams" vienību, kur pilots startēja divas sezonas, bet pēc tam kanādiešu miljardieris kļuva par "Force India" īpašnieku, pārdēvēja to par "Racing Point", vienu no vietām pamatsastāvā garantējot Lānsam.

Pērn Strols aizvadīja raibu sezonu un lielā mērā nespēja izrādīt pietiekamu konkurenci komandas biedram Serhio Peresam, lai gan Vācijas posmā finišēja ceturtais, gūstot komandas labāko rezultātu. Šogad Strols šķietami kļuvis konkurētspējīgāks un stabilāks, guvis punktus četros posmos pēc kārtas, turklāt Ungārijā, kad izcīnīja ceturto vietu, spēja parādīt labāku sniegumu par Peresu.

Nav noslēpums, ka ar komandu, kas no nākamās sezonas startēs ar nosaukumu "Aston Martin Racing", pārrunas par iespējamo sadarbību veic Sebastians Fetels, iespējams arī Niko Hilkenbergs. Sākotnēji tika ziņots, ka savu vietu varētu zaudēt Peress, taču jau vairākkārt parādījusies informācija, ka Lorenss Strols varētu atlaist savu dēlu.

"Ir tēva/dēla attiecības, un ir darba attiecības," skaidro Lānss Strols. "Ja viņš mani izslēgs no komandas, manī nebūs smagas sajūtas. Tas ir bizness, reizēm tā notiek. Es to pieņemšu, iešu tālāk un gaidīšu nākamo izdevību. Mums ir vieglas attiecības. Mūsu starpā valda lieliska ķīmija, viņš nav uzkāpis man uz kājām un ļauj pašam kustēties brīvi. Viņš dara to, kas viņam jādara, mēģinot sev savākt apkārt īstos cilvēkus un cenšoties padarīt mašīnu iespējami ātrāku. Dažos gados esam radījuši lielisku komandu, visi esam uz viena viļņa un šobrīd klājas diezgan labi."

Iepriekšējos divos F1 posmos nevarēja piedalīties Peress, kuram pirms kāda laika tika konstatēta saslimšana ar "Covid-19". Viņu aizvietoja Hilkenbergs, bet šonedēļ Peress atkal būs uz starta, jo analīzes beidzot izrādījušās negatīvas.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...