Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Kvalifikācijā nav cerību cīnīties ar "Mercedes" pilotiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Kvalifikācijā nav cerību cīnīties ar "Mercedes" pilotiem"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Lai gan "Mercedes" komanda piektdien notikušo Spānijas "Grand Prix" treniņbraucienu rezultātos demonstrēja ievērojamu pārsvaru pār konkurentiem, sacīkšu simulāciju laikā Lūisa Hamiltona un Valteri Botasa pārspēks nebija graujošs. Arī pati "Mercedes" komanda atzinusi, ka sacīkstēs atkal varētu notikt cīņa ar "Red Bull" pilotu Maksu Verstapenu.

Gan pirmajā treniņā, kad ātrākais bija Botass, gan otrajā, kad labāko rezultātu sasniedza Hamiltons, Verstapens ieņēma trešo vietu, zaudējot nepilnu sekundi. Kvalifikācijas režīmā "Mercedes" pilotiem patiešām nebija konkurences, taču garo distanču simulācijās atklājās cita aina. Lielu lomu spēlēja arī lielais karstums, kas šajā laikā Spānijai ir samērā neraksturīgi, līdz ar to bija īpašas problēmas ar cietā sastāva riepām.

"Šādos apstākļos ir diezgan grūti braukt," atzina Hamiltons. "Neatceros, ka es kādreiz būtu bijis Spānijā un redzējis šeit tādu karstumu. Brīnišķīgi laikapstākļi, bet mašīnā tie spēj nogalināt, un tas ir smags pārbaudījums riepām. Kopumā šī bija laba diena, sevišķi otrā sesija, bet garajās distancēs mēs esam tuvu "Red Bull" komandai, tāpēc domāju, ka sacensībās atkal būs tiešām saspringta cīņa."

Jau pagājušajā svētdienā Silverstounas trasē bija samērā karsts laiks, kā rezultātā "Mercedes" bija lielas problēmas ar riepu pārkaršanu. Tiek prognozēts, ka šo svētdien būs vēl grūtāk.

"Riepas šādos apstākļos neizskatās laimīgas," komentē Hamiltons. "Riepas pārkarst, un mašīna sāk slīdēt. Treniņu laikā nenovēroju, ka riepas sāktu izjukt, bet to pašu mēs neredzējām arī iepriekšējās nedēļas piektdienā."

Lai gan normālos apstākļos būtu prognozējams, ka pārsvarā tiks izvēlēta viena pitstopa stratēģija, "Pirelli" pārstāvji uzskata, ka karstajos apstākļos sacīkstēs šo svētdien ne viens vien varētu boksos doties divas reizes. Verstapens tikmēr paudis, ka nav lielas nozīmes, ar kādām riepām kvalificēties sacīkstēm, bet norāda, ka sacīkšu režīmā varētu pacīnīties ar "Mercedes" pilotiem.

"Domāju, ka varam izdzīvot otro kvalifikācijas daļu gan ar cietajām, gan vidējā sastāva riepām, atšķirība nav milzīga," sacīja iepriekšējā F1 posma uzvarētājs Verstapens. "Tas, ko iemācījāmies testos pavasarī, vairs nav tik svarīgs, jo šonedēļ ir daudz lielāks karstums. Piektdien mūsu mašīna bija visai ātra. Viena apļa režīmā zaudējam "Mercedes" komandai un nedomāju, ka kvalifikācijā varam viņus uzveikt, bet garajās distancēs šī diena bija pozitīva, tāpēc, kas zina, kā būs sacensībās. Ar cietajām riepām varam strādāt, spējam visu kontrolēt. Man patiktu, ja tās būtu mazliet mīkstākas, bet ir tā, kā ir."

Vācu izdevums "Auto, Motor und Sport" ir sīkāk izanalizējis otrajā treniņsesijā veiktās garo distanču simulācijas, nonākot pie secinājuma, ka ar mīkstā sastāva riepām, aprēķinot vidējos rezultātus, ātrākais bija Botass, bet Verstapens viņam zaudēja 0.4 sekundes aplī, kamēr Hamiltons bija trešais ātrākais. Ar vidējā sastāva riepām jau ātrākais bija Verstapens, kamēr Hamiltons bija vidēji 0.3 sekundes lēnāks, bet Botass ar šīm riepām simulāciju neveica. Ar cietajām riepām tikai daži brauca garās distances, bet ātrākais atkal bija Botass, kura tuvākie sekotāji izrādījās "Renault" pilots Estebans Okons un Pjērs Gaslī no "AlphaTauri".

Gaisa temperatūra Barselonā piektdien iesila līdz +30 grādiem, kamēr asfalta temperatūra trasē sasniedza pat +50, kas ir ļoti daudz. Arī sestdien un svētdien sacīkšu norises vietā tiek solīts liels karstums.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2020-08-15 09:59, pirms 4 gadiem
Nu, vispār jau Spānijai šajā laikā tāds karstums nav neraksturīgs... Drīzāk pat var teikt, ka šogad ir nedaudz vēsāk kā citas vasaras.

     [+] [-]

, 2020-08-15 17:20, pirms 4 gadiem
esprets rakstīja: Nu, vispār jau Spānijai šajā laikā tāds karstums nav neraksturīgs... Drīzāk pat var teikt, ka šogad ir nedaudz vēsāk kā citas vasaras.
Vai ne.... nez kur autors izracis, ka ESP karstums ir neraksturīgs Cilvēki strādā no rītiem, ņem pauzi pa dienu, un turpina vakarā, bet autoram tas ir neraksturīgi