Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: ""Red Bull" komanda uzvedās kā uzvarētāji"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: ""Red Bull" komanda uzvedās kā uzvarētāji"
Daniels Rikjardo. Foto: Renault F1 Team

F1 pilots Daniels Rikjardo kādā intervijā atklājis, viņaprāt, vienu no lielākajām atšķirībām starp sportista bijušo komandu "Red Bull" un tagadējo vienību "Renault". Kamēr austrieši ikdienā uzvedās kā uzvarētāji, francūžiem aizvien trūkstot pārliecības par savām spējām.

Rikjardo uz "Red Bull" tika paaugstināts 2014. gadā, pēc tam, kad četras sezonas pēc kārtas tās sastāvā titulu bija ieguvis Sebastians Fetels. Šogad pilots pārgājis uz "Renault" rūpnīcas vienību, kas "Formulā 1" pēc četru sezonu izlaišanas atgriezās 2016. gadā, bet pēdējo uzvaru izcīnīja 2008. gadā.

"Jau no pirmās dienas, kad ierados pie "Red Bull", visas lietas bija sakārtotas, sākot no inženierijas jomas un beidzot ar personāla struktūru un sapulcēm," atceras Rikjardo. "Viņi analizēja pilnīgi visu, arī riepas, šasiju un visu pārējo. Bet lielākā lieta, ko jutu, kad pievienojos "Red Bull" komandai, bija tas, ka viņi jau bija uzvarētāji. Kad atnācu uz "Renault", jutu, ka viņiem pietrūkst šīs pārliecības, jo viņi sen nav uzvarējuši. Tā nav augstprātība, vienkārši katrā komandā ir konkrēts pārliecības un lepnuma līmenis, un šeit es nejutu, ka tas būtu "Red Bull" līmenī. Tam ir iemesls, bet mēs ejam uz to, lai visu vērstu par labu."

Rikjardo uzskata, ka "Renault" komandai ir jākļūst pozitīvākai, lai sasniegtu vairāk, un, piemēram, viņa izcīnītā ceturtā starta vieta posmā Kanādā bijis iemesls optimismam.

"Kanādā tas bija mirklis, kas patiešām jutu, ka lietas mainās," saka austrālietis. "Mēs kvalificējāmies ceturtajā vietā un visi bija laimīgi, bet sajūta bija tāda, it kā mēs būtu ieguvuši pasaules čempionu titulu. Tā jau ir puse no jebkuras uzvarētas cīņas."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...