Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formula E" vadība varētu neļaut F1 mašīnas aprīkot ar elektriskajiem motoriem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula E" vadība varētu neļaut F1 mašīnas aprīkot ar elektriskajiem motoriem
"Formula E" sacensības
Foto: fiaformulae.com

Ņemot vērā, ka "Formula E" čempionātam ir ekskluzīvas tiesības startēt ar sacīkšu mašīnām, ko pilnībā darbina elektrība, tā vadība varētu bloķēt "Formula 1" centienus nākotnē izmantot līdzīgu tehnoloģiju.

Jau vēstījām, ka F1 sporta nodaļas boss Ross Brauns kādā intervijā pieļāva F1 čempionāta pilnīgu elektrifikāciju nākamo desmit gadu laikā, sakot, ka tas notiks, ja tehnoloģijas šajā ziņā būs pietiekoši attīstītas. Daudzos līdzjutējos tas izsaucis nepatiku, tomēr nevar noliegt, ka iekšdedzes dzinēju izmantošana gan ielas automobiļiem, gan sacīkšu spēkratiem pamazām tuvojas savam norietam.

Tikmēr "Formulai E" līdz pat 2039. gadam ir spēkā esošs līgums, kas tai ekskluzīvi ļauj startēt ar elektriskajām sacīkšu formulām, līdz ar to tā varētu bloķēt F1 elektrifikāciju.

"Ross sacīja, ka F1 varētu pāriet uz elektromotoriem tuvāko desmit gadu laikā, bet tas nav iespējams, jo "Formulai E" pieder ekskluzīvas tiesības uz 25 sezonām, kas saskaņotas ar Starptautisko Automobiļu federāciju," stāsta čempionāta boss Alehandro Agags. "Pašlaik esam aizvadījuši tikai četras sezonas, līdz ar to "Formulā 1" elektromotorus varētu ieviest ne ātrāk par 2039. gadu, ja vien mēs nepagarināsim savu līgumu, tomēr neredzu iemeslu, lai tas netiktu pagarināts."

Agags gan norāda, ka ir atvērts sarunām ar F1 vadību un labprāt uzklausītu tās piedāvājumus. Vai tas varētu nozīmēt vēlmi nākotnē apvienoties, to rādīs laiks.

Izmantotie resursi:
HugeDomains.com - Gpfan.com is for sale (Gpfan)
Sākumlapa - F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2018-08-15 21:22, pirms 6 gadiem
Ja f1 vajadzes tos motorus, tad fia parupesies, lai f1 ir elektromotori.. ko tur tagad kaut ko runat?

     [+] [-]

, 2018-08-15 21:47, pirms 6 gadiem
Pareizi ir jo tad formula e vairs nebūs vienīgā tāda veida sacīkstes kā dēļ arī tika izrīkotas. Lai f1 brauc ar ūdeņradi