Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Alonso un "McLaren" nākamgad gatavojas startēt "IndyCar" čempionātā

Alonso un "McLaren" nākamgad gatavojas startēt "IndyCar" čempionātā
Fernando Alonso "Indy 500" sacīkstēs
Foto: AP/Scanpix

Pēc F1 braucēja karjeras beigšanas spāņu pilots Fernando Alonso nākamgad visticamāk startēs ASV bāzētajā "IndyCar" formulu čempionātā, turpinot pārstāvēt "McLaren" komandu, kas arī gatavojas pievienoties šim seriālam. Sportists arī atzīst, ka vēl varētu atgriezties "Formulā 1" pēc 2019. gada.

Otrdien Alonso oficiāli paziņoja, ka 2019. gadā nestartēs F1 pasaules čempionātā, kur savulaik izcīnījis divus titulus, vēl gan neatklājot nākotnes plānus. Tikmēr "IndyCar" boss Marks Mailss žurnālistiem pavēstījis, ka notiek darbs pie "McLaren" komandas ienākšanas čempionātā kopā ar Alonso.

"Šis paziņojums noteikti ir satricinājis "IndyCar" fanus, kuri cer, ka Alonso piedalīsies čempionātā 2019. gada sezonā," saka Mailss. "Šobrīd "McLaren" cenšas paveikt visu nepieciešamo, lai varētu startēt, un mēs viņu centienus atbalstām. Paredzu, ka īstenot to varētu tuvāk šī gada beigām."

Nesen parādījās informācija, ka "McLaren" ir nokavējusi pieteikšanās termiņu 2019. gada sezonai, taču tās dalība iespējama, ja apvienotos ar kādu jau eksistējošu komandu, iespējams, "Andretti Autosport" vai "Rahal Letterman Lanigan Racing".

Jau pērn "McLaren" un Alonso, sadarbībā ar "Andretti Autosport" komandu, piedalījās "Indy 500" sacīkstēs, kas ir viens no čempionāta posmiem. Sportists cīnījās par uzvaru, bet izstājās dzinēja problēmu dēļ. Tieši šajās sacensībās sportists vēlas uzvarēt visvairāk, jo tādā gadījumā kļūs vien par otro pilotu autosporta vēsturē, kuram izdevies iegūt prestižo "Triple Crown" titulu. Nepieciešamās uzvaras Monako un Lemānā jau ir viņa kontā, bēl atliek finišēt pirmajam Indianapolisas ovālā.

Tikmēr Alonso atzinis, ka viņa F1 karjeras vēl varētu nebūt beigusies pavisam: "Mana sirds uz mūžīgiem laikiem paliks saistīta ar "McLaren". Zinu, ka nākotnē tā būs spēcīgāka un labāka, un tas varētu būt īstais brīdis, lai atgrieztos čempionātā. Tas mani padarītu tiešām laimīgu. Jūtu, ka šobrīd esmu pilnvērtīgāks pilots nekā jebkad."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


, 2018-08-15 18:22, pirms 6 gadiem
Ar tiem faniem kas grib viņu redzēt Indy ir diezgan nosacīti. Pērn zobojās par viņa izteikumiem ka McLAREN esot GP2 motors. Pēc testiem un sacīkstes palika iespaids ka ātrums ir nedaudz par maz lai varētu konkurēt. Vienīgi braucot pilnu sezonu iespējams būtu vajadzīgais progress
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.
Foto: f1.com
1

Peress: "Arī tad, ja Verstapens neizstātos, "Ferrari" būtu guvuši uzvaru"

Serhio Peress ir pārliecināts, ka Karloss Sainss būtu uzveicis Maksu Verstapenu cīņā par Austrālijas GP uzvaru arī tad, ja "Red Bull" vadošo pilotu nebūtu piemeklējušas tehniskas problēmas. Tikmēr kļuvis zināms, ka Peresa ātrumu sacensībās ietekmēja tehniska nianse.