Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs par pievienošanos "Ferrari" komandai: "Tas nenotiks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs par pievienošanos "Ferrari" komandai: "Tas nenotiks"
Rosbergs izbauda laiku ārpus Formulas 1
Foto: USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

Somu autosportists Kimi Raikonens atzīst, ka tikai un vienīgi "Ferrari" vadība lems par to, vai arī 2018. gada sezonā viņš startēs šīs komandas sastāvā. Tikmēr pērnās sezonas F1 čempions Niko Rosbergs noliedz, ka būtu viens no kandidātiem uz Raikonena vietu.

"Ferrari" prezidents Serhio Markione licis skaidri noprast, ka nav apmierināts ar Raikonena sniegumu šajā sezonā. Kamēr Sebastians Fetels guvis jau trīs uzvaras, uz pjedestāla pabijis septiņas reizes un kopvērtējumā ar 171 punktu ir pirmajā pozīcijā, viņa komandas biedrs Raikonens uzvaras nav izcīnījis, tikai divreiz ticis uz pjedestāla un ar 83 punktiem kopvērtējumā ir piektais.

"Situācija ir tāda pati kā pirms gada," atzīst 37 gadus vecais Raikonens. "Jums jautājumi jāuzdod "Ferrari" vadībai, ja gribat uzzināt vairāk. Pēdējo desmit gadu laikā ik gadu ir līdzīgs stāsts. Protams, cilvēki no tā taisa lielu lietu, bet mani tas viss pārāk nesatrauc. Dzīve ir kaut kas vairāk par sēdēšanu šeit un atbildēšanu uz jautājumiem. Es neesmu apmierināts ar šogad aizvadītajām sacīkstēm, bet nevaru tur neko mainīt. Es pat nezinu, cik man ir punkti, bet to nav tik daudz, cik vajadzētu. Zinu, ka ātrums man ir, bet dažreiz ar to vien nepietiek."

Kamēr Markione licis noprast, ka līgumu ar Raikonenu uz 2018. gadu var nepagarināt, jau sākušās spekulācijas par to, kurš varētu stāties viņa vietā. Kā viens no kandidātiem medijos tiek minēts pērnā gada F1 čempions Niko Rosbergs, kurš karjeru jau ir noslēdzis. Bet vai vācietis atgriezīsies, ja viņam vietu sastāvā piedāvās "Ferrari"?

"Nē, nekas tāds nenotiks," atzīst Rosbergs. "Tas ir pagodinoši, ka par mani tik daudz runā, bet es esmu pilnībā apmierināts ar savu aizvadīto karjeru. Man nav nekā, ko es tagad varētu nožēlot."

Izmantotie resursi:
PaddockTalk :: F1, Formula 1, NASCAR, IndyCar,...