Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass saņem piecu starta vietu sodu, Alonso sacīkstes sāks pēdējais

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass saņem piecu starta vietu sodu, Alonso sacīkstes sāks pēdējais
Niko Rosbergs
Foto: AFP/Scanpix

Iepriekšējā F1 posma uzvarētājs Valteri Botass jau pirms kvalifikācijas skaidri zina, ka Lielbritānijas Grand Prix izcīņā nestartēs no pirmās pozīcijas un pat ne no pirmās rindas - par ātrumkārbas maiņu "Mercedes" pilots ticis pie soda. Tāpat sodīts arī Fernando Alonso.

Botass, kurš uzvarēja pirms nepilnas nedēļas notikušajās sacensībās Austrijā, bija ātrākais abos piektdienas treniņbraucienos Silverstounas trasē, liekot noprast, ka arī Lielbritānijā soms cer pacīnīties par pirmo vietu. Tomēr tehnika nav pielūdzama un "Mercedes" komandas vadība apstiprinājusi, ka bijis nepieciešams Botasa mašīnai nomainīt ātrumkārbu, par ko automātiski pienākas piecu starta vietu sods.

Kā zināms, ar vienu ātrumkārbu pilotam jānobrauc sešas Grand Prix nedēļas nogales, un tas nozīmē, ka pat tad, ja Botasam kvalifikācijā šodien izdosies sasniegt ātrāko apļa laiku, viņš svētdien nestartēs augstāk kā no sestās pozīcijas.

Atgādinām, ka iepriekšējā posmā "Red Bull Ring" trasē tādu pašu sodu par ātrumkārbas maiņu saņēma Botasa komandas biedrs Lūiss Hamiltons, kurš startēja astotais un finišēja trešais.

Tikmēr pie 30 starta vietu soda ticis Fernando Alonso, un tas nozīmē, ka "McLaren" pilots svētdien jebkurā gadījumā startēs pēdējais. Šodien Alonso izmantos jau sesto dzinēju šajā sezonā, astoto turbīnu, astoto MGU-H sistēmu un sesto MGU-K ierīci, kā arī jau pirms treniņbraucieniem viņa formulai tika mainīta baterija - kopā tas formāli sastāda 30 starta vietu sodu. Treniņos Alonso izmantoja jaunās specifikācijas "Honda" dzinēju, abās sesijās iekļūstot pirmajā desmitniekā.

Jāpiemin, ka Lielbritānijas F1 posms varētu tikt aizvadīts slapjā trasē. Jau šobrīd, sestdienas rītā, trasē un tās apkaimē līst, tāpat nokrišņi tiek prognozēti gan šajā pēcpusdienā, gan sacīkšu dienā.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-07-15 08:20, pirms 7 gadiem
Hamiltons Austrijā finišēja 4. vietā nevis trešajā, kā rakstā minēts.

Kas attiecas uz lietu, tad minamas divas lietas:
1) lai līst sacīkšu laikā nevis pēc sacīktēm, kā tas bija Austrijā, ka neilgi pēc finiša sākās lietus
2) ja līst, lai līst minimāli, lai nav jābraukā aiz SC, bet tai pat laikā būtu jābrauc ar wet riepām