Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Dzelzsceļa pārstāvji brīdina par iespējamo haosu Zandvortas F1 posma laikā

Juris Grīns
Juris Grīns

Dzelzsceļa pārstāvji brīdina par iespējamo haosu Zandvortas F1 posma laikā
Zandvortas trase no putna lidojuma. Foto: centerparcs-investment.com

Ja vien netiks veikta būtiska infrastruktūras uzlabošana, līdzjutējiem varētu būt apgrūtināta ierašanās uz Zandvortas trasi, kur jau nākamgad atkal norisināsies "Formula 1" sacensības, atzīst Nīderlandes dzelzceļa pārstāvji, brīdinot par iespējamo satiksmes haosu.

Lai gan Zandvortas trasē sacensības risinās jau kopš 1948. gada, F1 čempionāta posms tur nav noticis pēdējos 35 gaduys. Savukārt šobrīd Nīderlandē milzu popularitāti bauda šīs valsts pilots Makss Verstapens, līdz ar to droši var teikt, ka skatīties sava elka sniegumu uz trasi dosies ļoti liels skaits cilvēku.

Zandvorta ir pludmales pilsēta, ko arī ikdienā apmeklē atpūtnieku masas, tomēr nokļūšana tur ir ierobežota transporta infrastruktūras dēļ. "National Railways" pārstāvji brīdina par sekām, kas var rasties.

"Mēs nevaram nodrošināt papildus reisus un lielāku pasažieru vagonu skaitu, jo elektrības padeve noteiktajā maršrutā ir ierobežota," stāsta dzelzceļa kompānijas runasvīrs. "Esam jau lūguši veikt uzlabojumus, lai varētu tikt pie lielāka elektrības enerģijas daudzuma."

Ir arī veikts pētījums, kurā noskaidrojies, ja tomēr reisu vai vagonu skaits tiktu palielināts, tas varētu radīt tehniskas problēmas un uz laiku apturēt vilcienu satiksmi pavisam. Tāpat Zandvortā esot ierobežotas iespējas uzņemt lielas automobiļu plūsmas, arī gaisa satiksme nevarētu nodrošināt tik lielu līdzjutēju daudzuma pārvietošanu.

"Viņi vēlas, lai uz Zandvortu varētu nogādāt vidēji 12 līdz 15 tūkstošus cilvēku ik stundu," skaidro dzelzceļa kompānijas pārstāvis. "Šobrīd noteiktajā maršrutā pārvietojas ne vairāk par 5000 cilvēkiem dienā. "Formula 1" ir lielisks iemesls, lai ieguldītu dzelzceļā lielākas investīcijas."

Aplis Zandvortas trasē:

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-15 16:24, pirms 5 gadiem
Analfabētisma paraugstunda. Atpakaļ uz skolu un kamēr neiemācīsies rakstīt dzelzceļš ārā nenāc!