Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Steiners: "Sodīt Grožānu - tas būtu kā iesist viņam pa seju"

Juris Grīns
Juris Grīns

Steiners: "Sodīt Grožānu - tas būtu kā iesist viņam pa seju"
Romēns Grožāns
Foto: LAPRESSE/Scanpix

"Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners izteicis neapmierinātību ar Starptautiskās Automobuļu federācijas (FIA) lēmumu sodīt Romēnu Grožānu par Spānijas "Grand Prix" pirmajā aplī izraisīto avāriju.

Lai izvairītos no komandas biedra Kevina Magnusena formulas, trešajā līkumā pēc starta Barselonas trasē Grožāns bija spiests izbraukt ārmalā, kā rezultātā viņa mašīna saslīdēja. Zaudējis kontroli, Grožāns uztriecās virsū Niko Hilkenbergam un Pjēram Gaslī, rezultātā trijotnei izstājoties.

Pēc izmeklēšanas, kurā piedalījās tiesnešu grupa, ieskaitot bijušo F1 pilotu Dereku Voriku, FIA spriedusi, ka par negadījuma izraisīšanu Grožānam jāsaņem trīs starta vietu sods uz nākamo posmu, kas 27. maijā notiks Monako ielās.

Par soda piešķiršanu skarbs viedoklis ir "Haas" vadītājam Steineram: "Viņš centās izvairīties, tā viņš pats skaidro. Ja viņš rīkotos otrādi, varbūt būtu izsitis piecus pilotus, to mēs nezinām. Manā izpratnē, tas ir starta incidents. Sodīt viņu, tas būtu tas pats, kā iesist viņam pa seju brīdī, kad viņš atrodas nometies uz ceļiem."

Grožāns ir tikai viens no diviem pilotiem (otrs ir Sergejs Sirotkins), kuri pirmo piecu posmu laikā šogad nav spējuši gūt punktus. Ja vērtē arī iepriekšējo gadu, Grožāns pirmajā desmitniekā nav finišējis jau deviņas sacīkstes pēc kārtas. Pretstatā tam, Magnusens šogad punktos iebraucis jau trīsreiz.

Izmantotie resursi:
Formula 1®

     [+] [-]

, 2018-05-15 12:10, pirms 6 gadiem
bet nu nav īpaši gudri pēc sanslīdes iebraukt atpakaļ gaitā trasē. Paveicās ,ka viņš tik izsita Gasli un Hulkenbergu no sacīkstēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-15 16:50, pirms 6 gadiem
Nu šoreiz Haas un Grožāns iebrauca auzās - izslīdēt un pēc apzināti spolēt, lai ieslīdētu trasē atpakaļ ir vistīrākā bīstamas situācijas radīšana citiem braucējiem, pie tam, nošķīlās ne jau tie, kas brauca ārpmalā, bet gan tie, kas brauca pa iekšmalu un vispār pat neticēja, ka no līkuma ārmalā izslīdējis autiņš pēkšņi parādīsies līkuma iekšmalā.
Ja nebūtu spolējis, būtu vienkārši izslīdējis, ieliktu pirmajā ātrumā un būtu atsācis braukt no pēdējās pozīcijas.
Ne velti Grožānu neviens negrib ņemt jo pieredzējis pilots vienmēr atrod citus vainīgus, tikai ne sevi, neatzīst savas kļūdas. verstapens vēl tā var atļauties, bet ne jau vairāk kā 30 gadus vecs pilots.
Grožānam tiešām piestāv D.Guettas dziesma ar Grožānu galvenajā lomā - dangerous. Bīstams pilots, kuru daudzi vēlētos redzēt aiz sevis kādus 3, 4 rindas, lai startā nenoslaucītu.