Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonenam izdodas izvairīties no vēl vienas motora maiņas

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonenam izdodas izvairīties no vēl vienas motora maiņas
Foto: LAPRESSE/Scanpix

Pēc Spānijas F1 sacensībās piedzīvotās tehniskās neveiksmes un sekojošās izstāšanās, "Ferrari" pilotam Kimi Raikonenam visticamāk nebūs nepieciešama formulas motora maiņa.

Neveiksme atgadījās piektā sezonas posma 26. aplī, kad Raikonena mašīnai pazuda jauda un nācās izstāties. Tiek ziņots, ka vaina bijusi elektroinstalācijā, kā rezultātā jauda palikusi vien V6 motora labās puses cilindros.

Tā kā šādas problēmas parasti neizraisa bojājumus pārējam jaudas agregātam, visticamāk uz Monako "Grand Prix" izcīņu Raikonens varēs startēt ar to pašu motoru.

Raikonenam jau piektdien notikušajos treniņbraucienos radās problēmas, līdz ar to pirms kvalifikācijas un sacīkstēm jau tika veikta iekšdedzes motora maiņa, tāpat tika nomainīta turbīna un MGU-H sistēma.

Ja viss noritētu pēc plāna, šīm komponentēt būtu vajadzējis izturēt līdz Monako posma finišam, jo pēc tam Kanādā "Ferrari" ir iecerējusi izmantot uzlabotu F1 motora versiju. Lai neriskētu ar soda saņemšanu, visdrīzāk pie jaunā motora Raikonens līdz ar to tiks vien Vācijas posmā, kas notiks jūlijā.

Atgādinām, ka šogad 21 posma laikā katrs pilots drīkst izmantot tikai trīs jaudas agregātu komplektus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-05-15 19:16, pirms 6 gadiem
Kimi šogad brauc labāk nekā iepriekšējā sezonā, bet veiksme no viņa joprojām novēršas - jau 2 izstāšanās tehnikas ķibeļu dēļ un ap 30 p. mazāk nekā būtu pelnījis...