Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Brauns: "Mums ir desmit sacīkstes, lai noturētu Alonso"

Juris Grīns
Juris Grīns

Brauns: "Mums ir desmit sacīkstes, lai noturētu Alonso"
Fernando Alonso
Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

"McLaren" vadītājs Zaks Brauns atzinis, ka šobrīd komandai atlikušas deviņas vai desmit sacīkstes, lai pārliecinātu Fernando Alonso palikt tās sastāvā arī nākamgad. Divkārtējo F1 čempionu ir gatava nolīgt "Renault" vienība, tomēr tās boss Sirils Abitebouls norāda, ka tā nav prioritāte.

Tā kā arī trešā sezona "McLaren" sastāvā Alonso sākusies bezcerīgi slikti, galvenokārt vājā un neizturīgā "Honda" motora dēļ, maz ticams, ka pie šādiem apstākļiem viņš vēlēsies palikt komandā vēl arī 2018. gada F1 sezonā. Pagājušajā nedēļā arī pats sportists atzina, ka būs pieejams komandām uz nākamo sezonu, ja vien "McLaren" nespēs pierādīt, ka 2018. gadā ar tās izgatavoto mašīnu būs iespējams uzvarēt.

"Esam ar viņu vienojušies, ka pārrunāsim to vasarā," intervijā spāņu izdevumam "Marca" stāsta Zaks Brauns. "Par laimi, vasara nesākas rīt, jo, man šķiet, es zinu, kāds viņa lēmums būtu šajā brīdī. Zinu, ka esam viņa pirmā izvēle, bet tikai tad, ja spēsim sniegt viņam konkurētspējīgu mašīnu. Skaidrs, ka šogad viņš par čempionu nekļūs, tāpēc prāto, kā varētu uzvarēt sacīkstēs nākamgad. Mums ir deviņas vai desmit sacīkstes, lai pierādītu, ka 2018. gadā dosim viņam uzvarēt spējīgu mašīnu."

Neoficiāla informācija liecina, ka Alonso nolēmis gaidīt vien līdz jūnijam, jo Kanādas posmā "Honda" būs sagatavojusi jaunās specifikācijas motoru, kas arī kļūs par pamatu sportista lēmumam. Brauns gan norāda, ka drīzāk gaidāms pakāpenisks progress, kas būs novērojams lielākā laika sprīdī.

"Renault" tiek minēta kā iespējamā Alonso "mājvieta" nākamajā F1 sezonā, un šādu iespējamību nenoliedz arī tās vadītājs.

"Alonso ir pasaules čempions un viņš zina, ka viņa laiks iet uz beigām," atzīst Sirils Abitebouls. "Tomēr sākumā mums ir jāpaskatās, ko viņš vispār grib darīt tālāk. Vai viņš vispār vēlas startēt Formulā 1? Vai viņam joprojām ir kaisle pret šo sportu? Mēs tā arī neesam pārtraukuši komunikāciju, vienmēr starp mums ir saglabājusies zināma lojalitāte. Šobrīd mēs ar pilnu jaudu attīstāmies un pašlaik koncentrējamies darbam ar pašreizējiem pilotiem."

Alonso pēc divām nedēļām piedalīsies "Indy 500" sacīkstēs Amerikā, izlaižot Monako F1 posmu.

"Tas, ka viņš būs Indianapolisas trasē, nevis Monako, parāda, ka Alonso vēlas apskatīties, kas notiek ārpus Formulas 1," saka Abitebouls. "Viņš vēlas saprast, vai aizvien mīl F1 sacīkstes. Tas ir pirmais jautājums, uz ko jārod atbilde. Mums būs laiks sarunai, bet es nevēlos radīt baumas. Alonso vienmēr bijis daļa no mūsu ģimenes, taču katram ir arī sava dzīve."

Izmantotie resursi:
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...

Kā Alonso rīkosies?

  • 4

  • 44

  • 6


     [+] [-]

, 2017-05-16 08:50, pirms 7 gadiem
3ais gads Honda motoriem F1 un sākums sezonai ir pat katastrofālāks nekā pirmajā gadā. Apkaunojums Honda inženieriem, nez ko vēl citu lai saka! Brīnums, tiešām brīnums, ka Alonso nervi vēl nav sabrukuši un viņš nav jau šīs sezonas sākumā uzmetis Mclaren un devies atpūsties uz vienu gadu!! Nezin kāpēc daudzi viņu kritizē no F1 aprindām par došanos uz Indy500, bet ko gan viņam darīt F1 ar formulu, kas netiek līdz finišam!!

     [+] [-]

, 2017-05-16 10:15, pirms 7 gadiem
Honda, visticamākais, līdz Kanādai nepaspēs veikt nekādus uzlabojumus. Tā vismaz paši Honda pārstāvji izteikušies. Tāpēc arī Bruns pateicis - 10 gonkas.

Kas attiecas uz Alonso lēmumu, tad nebrīnīšos, ja viņš pēc šīs sezonas arī beigs F1 karjeru un ies uz WEC vai Indycar. Varbūt pat negaidīs līdz sezonas beigām.

Lielajās komandās īsti brīvu vietu nav. Gan jau Mercedes paturēs Botasu, RB arī neplāno neko mainīt. Ferrari varētu atbrīvoties no Kimi, bet neticās, ka viņi paņems Alonso, kuram pēc 2,5 mēnešiem paliek 36 gadi. Tad jau drīzāk viņi ņems Perezu, kurš mierīgi var braukt vairāk par 2-3 gadiem. Renault? It kā jau nebūtu slikts variants, arī gan jau pjedestālu kādu paceltu

     [+] [-]

, 2017-05-16 10:22, pirms 7 gadiem
Alonso neapmierināja mūžīgi 2vieta Ferrarii,tgd lai sanjem peec nopelniem!