Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Konkurenti domāja, ka lietoju dopingu, bet es vienkārši biju gudrāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica: "Konkurenti domāja, ka lietoju dopingu, bet es vienkārši biju gudrāks"
Roberts Kubica kartinga laikos. Foto: Facebook.com/KubicaOfficial

Bijušais "Formula 1" pilots Roberts Kubica, kādā intervijā atceras laiku, kas pavadīts kartingā, un atzinis, ka konkurenti tolaik domājuši, ka polis lieto kādu aizliegtu dopingu, jo spējis negaidīti ātri un ar daudz mazākiem resursiem visus uzveikt.

Pēc negadījuma rallija sacīkstēs 2011. gadā, kad tika gūti smagi savainojumi, pērn Kubicam izdevās piepildīt mērķi par atgriešanos F1 pasaules čempionātā, un viņš aizvadīja pilnu sezonu "Williams" komandas pamatsastāvā. Savukārt šogad viņš oficiāli skaitās "Alfa Romeo Racing" testpilots.

Savulaik savu ceļu uz "Formulu 1" Kubica uzsāka kartingā. Lielu pārsteigumu konkurentiem viņš sagādāja Itālijā, ar ievērojami mazāku budžetu un pārējām iespējām spējot divreiz izcīnīt prestižo titulu.

"Itālijā notika visi lielie čempionāti, un tad es negaidīti ieguvu Itālijas čempiona titulu 1998. un 1999. gadā," viņš stāsta. "Mani konkurenti tam nespēja noticēt un domāja, ka lietoju dopingu, bet es vienkārši biju ļoti gudrs priekš sava vecuma, un tas ļoti palīdzēja, kad braucu sacīkstēs. Visiem bija lieliski kartingi un labas komandas, bet tad ierados es ar savu balto ķiveri un veco kartingu, uz kura bija uzrakstīts tikai mans vārds. Man līdzi bija tikai mans tēvs, un vēl man palīdzēja viens inženieris, kamēr citiem aiz muguras stāvēja visa komanda."

Kubica atceras, kādu taktiku pielietojis: "Es nolēmu, ka trasē sekošu ātrākajam braucējam, jo gribēju redzēt, kā viņš nobrauks savu apli. Tas izrādījās viegli. Es pastāstīju to tēvam, bet tobrīd viņš teica, ka konkurents esot apzināti braucis lēnāk. Vēl pēc neilga laika man izdevās uzvarēt kvalifikācijā, līdz ar to es jebkurā gadījumā biju ātrāks. Tikai tobrīd es sapratu, ka esmu daudz labāks nekā visi citi man apgalvoja. Pirmajās sacīkstēs tikai gribēju tikt līdz finālbraucieniem, bet finišēju otrais. Nekad savā karjerā es vairs neesmu bijis tik labs kā kartinga lakos."

Kubicam paredzēja spožu nākotni, tika runāts arī par līgumu ar "Ferrari", kas varētu dot iespēju cīnīties par F1 pasaules čempiona titulu, tomēr pirms tas piepildījās, notika negadījums rallijā, kas tobrīd bija sportista hobijs. Kubica savā karjerā uzvarēja vienā F1 posmā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...