Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formula E" virtuālajās sacīkstēs varēs laimēt reālus testu braucienus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formula E" virtuālajās sacīkstēs varēs laimēt reālus testu braucienus
Foto: fiaformulae.com

Sekojot citu čempionātu piemēram, arī "Formula E" seriāla rīkotāji sākuši organizēt virtuālās sacensības, kurās piedalīsies reālie sportisti. Tikmēr paralēli notiks čempionāts īpaši simulāciju braucējiem, kuri sacentīsies par iespēju aizvadīt reālus testus ar "Formula E" sacīkšu auto.

Virtuālais čempionāts tiek rīkots sadarbībā ar "Motorsport Games" un oficiāli sauksies "Race at Home Challenge". Nesen "Formula E" vadība paziņoja par sadarbības uzsākšanu ar UNICEF, līdz ar to seriāla ietvaros tiks vākti līdzekļi, kas tālāk jau tiks novirzīti koronavīrusa apkarošanai.

Par platformu čempionātam tiks izmantota spēle "rFactor 2", taču tās formāts būs unikāls, jo notiks pēc izslēgšanas principa - katra apļa beigās tā brīža pēdējā pozīcijā esošajam braucējam spēle būs jāpamet. Kad trasē paliks desmit ātrākie, tie aizvadīs viena apļa sprintu līdz finišam. Kopumā notiks astoņas sacīkstes, bet pēdējās būs iespējams nopelnīt divreiz vairāk punktus.

Tikmēr "Covid-19" dēļ pasaule jau sākusi piedzīvot finansiālo krīzi, un "Formula E" seriāla boss Alehandro Agags uzskata, ka daudzi autosacīkšu čempionāti to nespēs pārvarēt un tiks likvidēti.

Agags sniedzis interviju, kurā pauž viedokli par to, kas notiks pēc krīzes beigām, ko daudzi eksperti jau nosaukuši par vienu no lielākajām pēdējā gandrīz gadsimta laikā. Agags uzskata, ka daļa čempionātu pazudīs pavisam, citi tiks apvienoti, bet no 35 sacīkšu seriāliem izdzīvot varētu seši vai septiņi.

"Motoru sporta industrijā mēs redzēsim daudz konsolidācijas pasākumu, un tie notiks atklātas nepieciešamības dēļ, jo daži čempionāti paši par sevi izdzīvot nespēs," sacīja Agags. "Jau līdz šim bija tā, kuriem bija problēmas, jo čempionātu vienkārši bija par daudz. Mums jāsaprot, ka tas nav pasaules gals. Rītdiena pienāks, bet tā būs savādāka. Mums tam ir jāsagatavojas. Varbūt mums nevajag 35 dažādus čempionātus visā pasaulē. Varbūt ar sešiem vai septiņiem čempionātiem pietiktu, lai apmierinātu līdzjutēju vajadzības. Jo galu galā motoru sports ir pakalpojums līdzjutējiem un tehnoloģiju laboratorija, un šo daļu mēs varam piepildīt ar mazāku čempionātu skaitu."

Agags arī uzskata, ka "Formula E" no skatuves nepazudīs, bet F1 čempionātam šis ir īstais brīdis, lai beidzot ieviestu radikālas izmaiņas, kas bija nepieciešamas jau sen. Nesen FIA prezidents Žans Tods kādā intervijā pauda, ka motoru sportā nepieciešama "jauna vienošanās", un Agags tam piekrīt.

"Es redzēju to interviju un, protams, piekrītu viņam," saka Agags. "Domāju, mums nepieciešama jauna vienošanās. Motoru sportam kopumā tā varētu būt iespēja, bet īpaši liela iespēja tā varētu būt "Formulai 1", kas varētu būtiski restrukturizēt visu savu modeli. F1 čempionāts ir motoru sporta virsotne, bet tur valda liels balansa trūkums. Mēs esam mazāki, bet viņu piemēram sekos visi. Mēs pieņemsim savus lēmumus "Formula E" līmenī."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...