Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 boss par "Formulu E": "Tā ir ielu ballīte nevis sports"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 boss par "Formulu E": "Tā ir ielu ballīte nevis sports"
Foto: fiaformulae.com

F1 pasaules čempionāta vadītājs Čeiss Kerijs uzskata, ka elektrisko sacīkšu spēkratu seriāls "Formula E" nav īsts sports, bet gan vairāk līdzinās izklaides pasākumam lielpilsētu ielās. Šādi Kerijs atbild uz "Formula E" bosa Alehandro Agaga apgalvojumu, ka viņa čempionāts pārdesmit gadu laikā apsteigts "Formulu 1".

Agags nesen nāca klajā ar runām, ka jau pēc aptuveni 20 gadiem "Formula E" varētu būt pēdējais savā tagadējā formātā izdzīvojušais autosporta čempionāts pasaulē, ņemot vērā, ka ar elektrību darbināmie ielas automobiļi kļūst arvien populārāki un iekšdedzes dzinēju ēra pamazām tuvojas savam norietam. Tikmēr F1 bosam Kerijam ir citas domas.

"Man prieks, ka viņam ir kristāla lode," ironiski saka Kerijs. "Viņi nav mūsu konkurenti. Viņi reprezentē kaut ko, kas ir svarīgs mums visiem, un tā ir izklaide, bet es "Formulu E" vairāk redzu kā ielu ballīti nevis sporta pasākumu."

F1 čempionāta vadītājs arī paskaidro savu nostāju: "Cilvēki, kas tur bijuši, saka, ka bija jautri, jo tur bijusi mūzika un labs ēdiens, bet tajā pašā laikā "Formulu 1" skatās visā pasaulē, un šobrīd mums to ir iespēja pacelt jaunā līmenī. Uzskatu, ka arī citi čempionāti var mums palīdzēt, jo tie rada interesi par autosportu. Tomēr "Formula 1" ir un paliek vadošais čempionāts."

"Formula E" čempionāta posmi pamatā notiek dažādu pasaules lielpilsētu ielās. Februāra sākumā Čīles galvaspilsētā Santjago norisinājās sezonas ceturtais posms, kurā uzvarēja bijušais F1 pilots Žans-Eriks Verņs no Ķīnas komandas "Techeetah". Francūzis šobrīd arī sezonas vadībā.

Izmantotie resursi:
F1i.fr - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.

  -3 [+] [-]

, 2018-02-15 13:05, pirms 6 gadiem
Autosports jau nevar saukties nemaz par sportu

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 15:43, pirms 6 gadiem
Formula E sliktu slavu sev ir noorganizējuši paši, pieļaujot, ka sacīkstes rezultātu ietekmē laiki un šēri

     [+] [-]

, 2018-02-15 18:14, pirms 6 gadiem
Esmu pārliecināts, ka Alehandro Agaga teiktais piepildīsies! Tikai paliek jautājums vai tas būs formula e vai kāds cits elktro čempionāts!!
Visi iekšdedzes dzinēju čempionāti lēnām izmirs!
Kā jau minēju iepriekš, elektrības auto, moto uc. laikmets ir sācies!!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-15 18:49, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: Esmu pārliecināts, ka Alehandro Agaga teiktais piepildīsies! Tikai paliek jautājums vai tas būs formula e vai kāds cits elktro čempionāts!!
Visi iekšdedzes dzinēju čempionāti lēnām izmirs!
Kā jau minēju iepriekš, elektrības auto, moto uc. laikmets ir sācies!!
būs ūdeņraža motori un nekas neizmirs