Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" vadītājs: "Mihaela Šūmahera dēļ pat tika pārveidota trase"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" vadītājs: "Mihaela Šūmahera dēļ pat tika pārveidota trase"
Mihaels Šūmahers "Ferrari" laikos. Foto: Motorsport.com

Atceroties laikus, kad "Ferrari" komandā ienāca Mihaels Šūmahers, tagadējais tās vadītājs Matija Binoto atklāj, ka tobrīd vēl divkārtējā F1 čempiona dēļ pat tika mainīta testu trases konfigurācija. Savukārt FIA prezidents Žans Tods uzskata, ka "Mercedes" un Lūisa Hamiltona dominance pašlaik ir lielāka nekā savulaik spēja parādīt "Ferrari" un Šūmahers.

Tods bija "Ferrari" vienības vadītājs laikā, kad tās sastāvā Šūmahers izcīnīja piecus no saviem septiņiem tituliem. Tolaik Šūmahera dominēšana dažbrīd bija nospiedoša, līdzīgi kā tagad ir ar "Mercedes" un tās līderi Hamiltonu. Tods gan uzskata, ka šos laikus salīdzināt nevar.

"Mēs runājam par pilnīgi atšķirīgiem ingredientiem un divām dažādām personībām pie sacīkšu auto stūres," viņš saka. "No vienas puses mums ir šī izcili strukturētā vācu komanda un izcils pilots, bet no otras puses ir itāļu komanda ar pilnīgi savādāku mentalitāti un pieeju. Galu galā šodien "Mercedes" un Lūisa pārākums ir lielāks nekā toreiz "Ferrari" un Mihaelam. "Mercedes" arī ir ļoti izturīga mašīna, bet Lūiss pēdējo divu gadu laikā gandrīz vienmēr guvis uzvaras. Un Hamiltons ir pilots, kurš kļūdās reti. Tā ir neticami laba kombinācija."

Pagājušajā gadā Hamiltonam izdevās atkārtot Šūmaheram piederošo septiņu "Formula 1" titulu rekordu.

Tagadējais "Ferrari" boss Matija Binoto atceras, ka 1996. gadā, kad Šūmahers no "Benetton" pārgāja uz "Ferrari", viņa dēļ pat tika mainīta Fiorano testu trases konfigurācija.

"Pašus pirmos apļus ar mums viņš veica Fiorano, pirms devās uz testiem Eštorilā," atceras Binoto. "Viņš nespēja pienācīgi izbraukt pirmo līkumu, tāpēc Fiorano trasē bija lēns. Atceros, ka uzreiz pēc tam viņš prasīja Žanam Todam, ka pirmais līkums ir jāizmaina, ka viņš vairs nevēloties to redzēt. Kopš tā laika trases konfigurācija ir citāda. Mēs šo pirmo līkumu pārveidojām, jo tas nelīdzinājās nevienam citam līkumam, kas tika izmantoti pasaules čempionāta trasēs."

Izmantotie resursi:
International Business Times - Business News,...
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2021-01-15 08:57, pirms 3 gadiem
Precīzāk, Šumahers dominēja ar sūdīgāku formulu, nekā Hamiltons