Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leģendārā Moncas trase par 100 miljoniem tiks radikāli pārveidota

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārā Moncas trase par 100 miljoniem tiks radikāli pārveidota
Moncas trases vecā ovāla daļa. Foto: monza.it

Lai nodrošinātu iespēju arī nākotnē atrasties F1 pasaules čempionāta kalendārā, Moncas trase ir lielu pārmaiņu priekšā - par 100 miljoniem tā tiks uzlabota un iegūs jaunu konfigurāciju.

Šobrīd Itālijas "Grand Prix" nākotne ir neskaidra, lai gan posms var lepoties ar īpašu senu vēsturi un bijis daļa no pasaules čempionāta jau tā pirmajā sezonā 1950. gadā.

Itāļu laikraksts "La Gazzetta dello Sport" raksta, ka Itālijas autosacīkšu federācijas (ACI) prezidents Andželo Stiči vēlas, lai jau līdz 2022. gadam Moncas trasē būtu veikta ievērojama pārbūve.

Šobrīd zināms, ka plāns ir atgriezt Moncai vēsturisko "ātruma tempļa" statusu, padarot to par vēl ātrāku nekā šobrīd. Tas tiktu panākts likvidējot vienu no trim bremzējošajiem līkumiem, kas sadala taisnes. Visticamāk tas būs otrais no bremzējošajiem līkumiem "Variante della Roggia", līdz ar to ļaujot sacīkšu mašīnām tur attīstīt lielāku ātrumu. Tāpat plānots "paātrināt" pēc tam sekojošo "Lesmo" līkumu.

Papildus tam, trase tikšot paplašināta, tai tiks izbūvēti jauni piekļuves ceļi, būs jauna galvenā tribīne un pat plāno renovēt trases veco ovāla daļu, kas izceļas ar īpaši slīpu leņķi. Stiči pauž, ka tādā veidā būtu pieejama pilnībā renovēta sacīkšu trase, kuras garākā konfigurācija sasniegtu aptuveni 10 km.

Šim mērķim plānots piesaistīt 100 miljonus eiro gan no privātā, gan valsts sektora.

Kā zināms, šobrīd Moncas trasei ir garantēta vieta 2019. gada F1 kalendārā, taču pēc tam līgums būs jāpārslēdz.

Izmantotie resursi:
Autosport