Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" paziņo Fetela un Leklēra jaunās F1 mašīnas prezentācijas datumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" paziņo Fetela un Leklēra jaunās F1 mašīnas prezentācijas datumu
Foto: Scuderia Ferrari

Aizvadītās "Formula 1" sezonas otrās spēcīgākās komandas "Ferrari" vadītājs Mauricio Arivabene paziņojis, ka 2019. gada sacīkšu mašīnas prezentācija notiks 15. februārī.

Arivabene ar šo paziņojumu klajā nāca itāļu medija "Autosprint" balvu pasniegšanas ceremonijā Milānā. Tas nozīmē, ka plašākai publikai pirmo reizi jaunais "Ferrari" F1 spēkrats būs ieraugāms trīs dienas pirms oficiālo testu sākšanās. Šobrīd modelim dots pagaidu apzīmējums "670".

"Grupa speciālistu Matias Binoto vadībā jau mēnešiem strādā pie nākamā gada formulas izstrādes," sacīja Arivabene. "Dzinēji jau tiek darbināti uz izmēģinājumu stenda, un daļa no mašīnas detaļām jau tiek ražotas. Tomēr tās detaļas, no kurām vairāk būs atkarīga mašīnas veiktspēja, būs pieejamas vien pēdējā brīdī, jo, lai gan spriedze ir mazinājusies, laika paliek arvien mazāk un mazāk. Mašīnu prezentēsim 15. februārī, un uz to brīdi visam jābūt gatavam."

Šogad "Ferrari" izcīnīja stabilu otro vietu Konstruktoru kausa kopvērtējumā, Sebastianam Fetelam uzvarot piecos, bet Kimi Raikonenam - vienā posmā. Nākamsezon Fetels turpinās pārstāvēt komandu, bet Raikonena vietā stāsies Šarls Leklērs, kuram tā būs vien otrā sezona F1 braucēja karjerā.

Arivabene atzīst, ka šobrīd vēl ir grūti prognozēt, cik ātrs būs "Ferrari" jaunais auto.

"Protams, šobrīd vēl ir pāragri spriest, kāda kopumā būs šī mašīna," viņš teica. "Notiek darbs simulatorā, bet patiesais izmēģinājumu poligons ir sacīkšu trase. Tā ir vieta, kur paskatāmies paši uz sevi, salīdzinot datus ar tiem, kas iegūti ziemas periodā, bet, jo īpaši, salīdzinām sevi ar citiem. Tehniskais personāls smagi strādā, lai paspētu pabeigt darbu līdz 15. februārim. Mums ir šāda tāda informācija no puišiem, kas darbojas simulatorā, bet vēl ir pāragri runāt par mašīnas ātrumu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...