Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons cer nākamgad cīnīties par titulu ar Alonso

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons cer nākamgad cīnīties par titulu ar Alonso
Lūiss Hamiltons un Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējais F1 čempions Lūiss Hamiltons cer, ka 2018. gada sezonā viņa kādreizējā komanda "McLaren" atkal būs viena no ātrākajām un viņam nāksies cīnīties ar Fernando Alonso.

Pēdējo reizi Alonso uzvaru guva 2013. gada Spānijas Grand Prix, kad vēl startēja "Ferrari" komandā, bet pēdējo trīs gadu laikā kopā ar "McLaren" tikai trīs reizes finišējis pirmajā pieciniekā. Britu vienība ir atteikusies no vājajiem "Honda" motoriem un no nākamās sezonas izmantos "Renault" jaudas agregātus, kas teorētiski var dot iespēju atgriezties cīņā par pirmajām pozīcijām.

Aizvadītās sezonas posmā Meksikā Hamiltons jau sākumā sabojāja savu "Mercedes" formulu, zaudēja pozīcijas un vēlāk aizvadīja divkauju ar Alonso par devīto vietu. Čempions atzīst, ka nākamgad vēlas ar Alonso cīnīties par titulu.

"Aizvadītās sezonas beigās man bija lieliska cīņa ar Fernando," stāsta Hamiltons. "Man patiktu, ja šādu līdzvērtīgu cīņu būtu daudz vairāk. Viņi ir pārdzīvojuši ļoti grūtus laikus. Ņemot vērā, ka esmu audzis "McLaren" komandā no 13 gadu vecuma, kvalifikāciju sacensībās vienmēr esmu sekojis viņiem līdzi, skatījies, cik augstu starta vietu ieguvis Fernando. Es vienmēr sekoju viņiem un viņu progresam. Tas ir dabiski, ka manā sirdī ir vieta šai komandai, jo kopā ar to es sasniedzu ļoti daudz. Es tiešām ļoti, ļoti ceru, ka nākamais gads viņiem būs panākumiem bagāts, ceru, ka varēšu cīnīties ar viņiem, jo "McLaren" komanda ir pelnījusi būt starp līderēm. Ceru, ka ar jauno motoru viņiem tas izdosies. Ceru, ka mēs ar Fernando cīnīsimies par pasaules čempiona titulu."

2007. gadā, kad Hamiltons vēl tikai debitēja "Formulā 1" un bija komandas biedrs Alonso, abiem neizveidojās labas attiecības, tomēr šobrīd tās ir uzlabojušās. Lai gan Hamiltons nesen kādā intervijā atzina, ka vairs nekad nekļūs par komandas biedriem, jo abi ir "kā viens pols", sportisti tomēr izrāda publisku cieņu viens otram.

Šobrīd "McLaren" vienību vada Zaks Brauns, bet Hamiltons atzīst, ka viņam tā vienmēr saistīsies ilggadējo šīs komandas bosu Ronu Denisu: "Tā ir fantastiska komanda ar milzīgu vēsturi. Esmu ļoti lepns par to, ko Rons ir paveicis ar šo komandu. Lai kurš arī nestātos viņa vietā, man tā vienmēr paliks Rona komanda."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-12-14 16:12, pirms 6 gadiem
Cīnīsies ar Makiem,bet uzvarēs Sebs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja